Germania are peste 54.000 de camere de hotel în construcţie

Germania are peste 54.000 de camere de hotel în construcţie
person Horeca
access_time_filled

Peste 380 de noi hoteluri (54.000 de camere) se vor deschide în următorii 3-4 ani, în Germania, potrivit TOPHOTELPROJECTS, care notează că Germania rămâne în topul țărilor europene cu cele mai mari investiții în hoteluri. Cele 380 de hoteluri se vor adăuga celor 16.000 de hoteluri existente în prezent în Germania și vor spori concurența pe piața hotelieră. Doar în Berlin se află în prezent 32 de hoteluri în construcție, printre care amintim și hotelul Waldorf Astoria (232 camere), care va fi inaugurat în iulie 2012.

berlin1

Capitala Germaniei, Berlin exercită o atracție deosebită în rândul marilor branduri hoteliere internaționale, dar și în rândul noilor jucători din industria ospitalității, cum este brandul Indigo al grupului IHG. Primele 2 proprietăți ale noului brand IHG au fost inaugurate recent.
În decursul anului trecut, TOPHOTELPROJECT a numărat 17 inaugurări de hoteluri în capitala Germaniei, Berlin, totalizând peste 3100 de noi camere. Din cele 17 inaugurări, 5 au fost hoteluri de tip buget (Motel One, A&O Hotels & Hostels, H10 Hotels, Meininger și H2 Hotels). Cu toate acestea segmentul hotelurilor de tip buget și al hostelurilor este considerat de departe a fi complet exploatat. Totodată, în Berlin s-a observat și o dezvoltare uluitoare a hotelurilor de lux.

build1

Orașele din Germania se află încă în atenția marilor lanțurilor hoteliere internaționale și a dezvoltatorilor. Gigantul Accor așteaptă cu nerăbdare inaugurarea hotelului Sofitel din Frankfurt, din toamna lui 2014, Steigenberger Hotels Group va deschide 3 hoteluri în Germania, în Berlin, Brunswick și Bremen, în următorii 2 ani, iar Starwood Hotels&Resorts a anunțat va deschide un hotel Westin în Hamburg.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302