Grupul hotelier Danubius din Ungaria își consolidează investițiile în România

Grupul hotelier Danubius din Ungaria își consolidează investițiile în România
person Horeca
access_time_filled
  • Danubius pariază pe turismul medical balneoclimateric

gruphotelierdanubius1Grupul Hotelier Danubius Hotels Group din România anunță o cifră de afaceri de 30,5 milioane RON pentru 2014 și estimează o creștere cu 30% a cifrei de afaceri în 2015, creștere generată de investițiile finalizate în 2014.

Complexul turistic deținut de Danubius Hotels Group este format din fostul hotel Sovata, actualmente Danubius Health Spa Resort Sovata****, Danubius Health Spa Resort Bradet **** și Hotel Făget**. Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziția turiștilor un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare).

În 2014, peste 40.500 de turiști au trecut pragul celor trei hoteluri aflate în portofoliul grupului de la Sovata, se arată într-un comunicat.

În perioada 2013-2014, Grupul Danubius a investit în România 7 milioane de Euro în realizarea unui upgrade spectaculos al hotelului Bradet** devenit acum Danubius Health Spa Resort Bradet**** care a câștigat 2* și care a intrat astfel în categoria hotelurilor de 4* Superior. În ceea ce privește viitorul, sunt vizate noi investiții care vor consta în renovarea Hotelului Faget**, și construcția unei piscine exterioare, precum și amenajări ale ștrandului Lacul Ursu.

Hotelurile superioare, Sovata și Bradet, comunică între ele și totodata cu SPA-ul (Emporium Wellness&Beauty) prin intermediul unui tunel subteran. SPA-ul face parte dintr-un complex balnear integrat și oferă servicii medicale, de relaxare, wellness și fitness, precum și cure și tratamente ginecologice și de recuperare medicală.

În România, Grupul Danubius pariază pe turismul medical și zona de spa medical.

„Noi credem în puterea de vindecare a zonei, a Lacului Ursu și a nămolului binefăcător. Ne dorim să ducem tradiția mai departe și să ajutăm oamenii să se vindece și să fie mai sănătoși. De aceea, punem la dispoziția turiștilor pachete de cazare și tratament cu beneficii extinse, de la eliminarea stresului la tratarea infertilității, a alergiilor și a altor afecțiuni”, afirmă Andrei Rusu, Directorul administrativ al hotelurilor din Sovata.

„Totodată, Complexul pune la dispoziția clienților săi 4 piscine cu apă dulce și sărată, Jacuzzi, circuit Kneipp, sală de fitness, saună, aroma-saună, precum și piscine pentru copii. Părinții pot lăsa copiii în grija personalului calificat și se pot relaxa sau pot face diverse tratamente de la cele gincologice, dermatologice antipsoriazis, tratamente cosmetice până la ședinte de gimnastică individuală sau de grup, în sală sau în aer liber”, adaugă Andrei Rusu.

sovata

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se află la mai puțin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicată i-a adus supranumele de Marea Moartă a Transilvaniei.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, deținând un portofoliu de 56 hoteluri localizate în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia și România. În perioada 2003 – 2014 grupul a investit în România 21,400,000 Eur  astfel: 
•    în anul 2003 s-a renovat complet fostul hotel Sovata, acum Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investiției fiind de cca 8,000,000 EUR,
•    în 2007 s-a renovat centrul de conferințe al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata construindu-se 4 Săli de conferințe cu o capacitate de cca 500 persoane – valoarea investiției de cca 3,800,000 EUR,
•    în anul 2011 s-a lărgit centrul spa al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata,  valoarea investiției cca 2,600,000 EUR – au fost construite 4 piscine, 4 saune și o nouă sală de fitness.
•    în perioada 2013 – 2014 s-a renovat complet hotelul Bradet, acum Danubius Health Spa Resort Bradet****. Valoarea investiției: cca 7,000,000 EUR.
În planul de dezvoltare al Grupului Danubius Hotels pentru România, Hotelul Danubius Sovata este hotelul pentru spa și tratamente, Danubius Bradet este hotelul de lux pentru conferințe și leisure, iar hotelul Faget urmează să devină un hotel de 3* pentru grupuri și turiști individuali cu bugete mai restrânse.
Danubius Health Spa Resort Sovata**** are 168 camere și a avut în 2014 un grad de ocupare mediu de 67%, în sezon de peste 90 %.
Danubius Health Spa Resort Bradet****+ are 93 camere și un grad de ocupare în 2014 de  56,2%, în sezon peste 80%.
Hotel Faget** are 136 camere cu un grad de ocupare mediu în 2014 de 56%, în sezon peste 90%.
Compania are la ora actuală peste 270 de angajați în România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302