Hotelierii din Grecia sunt optimişti privind evoluţia industriei în 2013

person Horeca
access_time_filled

hotelgreciaHotelierii din Grecia sunt optimiști privind evoluția industriei hoteliere în 2013 și se așteaptă la creșterea nivelului de ocupare și la stabilizarea tarifelor hoteliere, potrivit unui barometru realizat de compania GBR Consulting. Hotelierii eleni se așteaptă la îmbunătățiri după primul trimestru al acestui an, raportul subliniind că optimismul hotelierilor nu se referă și la primul trimestru.

Pentru 2013, hotelierii din orașele țării se așteaptă la îmbunătățiri ușoare ale gradului de ocupare, dar la scăderi cu până la 5% ale tarifelor. Per total, indicatorul RevPAR se așteaptă să fie asemănător cu cel din 2012.

Hotelierii din Atena, care au suferit mult în ultimii ani, estimează că scăderea continuă din ultimii ani a gradului de ocupare și a tarifelor hoteliere se va opri în 2013. Ei se așteaptă anul acesta la o stabilizare a pieței și a gradului de ocupare, și doar la o ușoară scădere a tarifelor. Atena a suferit mult în 2012, sectorul hotelier din acest oraș înregistrând un declin al RevPar-ului de 20%, în principal datorită scăderii turismului domestic și declinului sectorului MICE, totul datorându-se imaginii negative create de proteste și de incertitudinea economică.

Și proprietarii de resorturi hoteliere se așteaptă la un an bun. Gradul de ocuparea se așteaptă să se îmbunătățească puternic, iar tarifele se așteaptă de asemenea să crească.

Potrivit barometrului, proprietarii de hoteluri de 5 și 4 stele sunt printre cei mai optimiști în ceea ce privește evoluția din 2013 și se așteaptă la creșteri ale nivelului de ocupare și ale tarifelor, în schimb segmentele hotelurilor de 3 și 2 stele sunt mai precaute și estimează stabilizarea gradului de ocupare și scăderea tarifelor în 2013.

Raportul complet privind așteptărilor hotelierilor din Grecia pentru anul 2013 îl găsiți AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302