Hotelul Piramidă al Coreei de Nord

Hotelul Piramidă al Coreei de Nord
person Horeca
access_time_filled

HotelRyugyong1

Hotelul de 105 etaje în formă de piramidă care domină panorama capitalei Coreei de Nord de mai bine de 20 de ani ar putea fi deschis parțial la jumătatea anului viitor, informează The Daily Mail. Hotelul Ryugyong va fi deschis la mai bine de 26 de ani de la începerea construcției.

Ryugyong se află, în prezent, pe locul 47 în topul celor mai înalte clădiri din lume și are peste 335 de metri înălțime. Reto Wittwer, directorul companiei care va opera hotelul, susține că doar 150 de camere aflate la etajele superioare ale clădirii vor fi folosite pe post de spații de cazare. Inițial au fost proiectate 3.000 de astfel de camere. Celelalte spații au fost proiectate pentru birouri, magazine, restaurate și săli de evenimente.

Contrucția hotelului a fost începută de autoritățile nord-coreene în anii 1980, însă proiectul a fost abandonat în urma crizei economice care a lovit statul comunist 10 ani mai târziu. Clădirea a fost mult timp considerată o rușine pentru autoritățile care au rămas fără bani nereușind astfel să finalizeze la termen construcția.
În 2009, hotelul a fost preluat de compania egipteană Orascom Telecom, care se estimează că ar fi cheltuit peste 112 milioane de lire sterline pentru refacerea fațadei clădirii.

Sursa: The Daily Mail


Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302