Hotelurile din Capitală cu cele mai bune review-uri pe site-urile de rezervări

Hotelurile din Capitală cu cele mai bune review-uri pe site-urile de rezervări
person Horeca
access_time_filled

Președintele Asociației Tourism Experts Network, Alex Hampu a realizat recent un clasament al hotelurilor din București în funcție de review-urile primite pe cele mai importante portaluri de rezervări online: trivago.com, tripadvisor.com și hotelscombined.com. Iată cum arată Topul hotelurilor din București, pe categorii de clasificare:

TOP 10 ” CATEGORIA 5 STELE
1.  Radisson Blu
2.  Marriott
3.  Athenee Palace Hilton
4.  Carol Parc
5.  Grand Hotel Continental
6.  Epoque
7.  Marshal Garden
8.  Intercontinental
9.  Howard Johnson
10.  Casa Capșa

radisson

Cel mai bun hotel din București rămâne Radisson cotat cu cele mai bune referințe în majoritatea portalurilor online. Noutatea în acest top este reprezentată de Marshal Garden, deschis la începutul anului 2012, un adevărat challenge pentru un new entry pe piața de 5 stele în condiții de criză.

Întrebată care este strategia de marketing a noului hotel, Ana Maria Moantă, director de marketing al grupului Marshal a declarat: „Am elaborat și aplicat o serie de strategii care vizează o bună poziționare pe piață, o puternică promovare și comunicare. Fiecare categorie, business sau leisure, este abordată prin canalele potrivite. De asemenea, ne-am propus obținerea unui puternic avantaj competitiv prin angajarea și pregătirea unui personal cu aptitudini superioare, prin folosirea unor mijloace tehnice și echipamente de întreținere de calitate ridicată care să mărească nivelul confortului. Și toate acestea păstrând raportul optim între prețul oferit și calitatea serviciilor”.
Așadar o nouă abordare pe segmentul de 5 stele, cu o mai mare flexibilitate în ce privește politica tarifară.

TOP 10 HOTELURI ” CATEGORIA 4 STELE
1.  Novotel
2.  K&K
3.  Cristina
4.  Sarroglia
5.  Moxa
6.  Berthelot
7.  Pullman
8.  Europa Royale
9.  Z Hotel
10.  DoubleTree by Hilton

novotelbucuresti

Cel mai dinamic segment rămâne cel de 4 stele unde regăsim hoteluri cu punctaje superioare chiar celor de 5 stele. De subliniat că într-un clasament general al primelor 10 hoteluri din București regăsim nu mai puțin de 7 hoteluri de 4 stele. Remarcăm intrarea în top a noului hotel Europa Royale aparținând grupului hotelier lituanian Europa Group Hotels (care, între noi fie vorba, beneficiază de o locație de invidiat). Cele mai apreciate hoteluri rămân Novotel și K&K sau Cristina.

Noutatea pe acest segment este reprezentată de redeschiderea Hotelului Cișmigiu la jumătatea lunii decembrie, hotel reabilitat de grupul spaniol Hercesa în urma unei investiții de 15 milioane de euro.

TOP 10 ” CATEGORIA 3 STELE
1.  Rembrandt
2.  Tempo
3.  Trianon
4.  Duke
5.  Suter Inn
6.  Opera
7.  Michelangelo
8.  Ibis Gara de Nord
9.  Ibis Parliament
10.  Volo

rembrandt

Segmentul de 3 stele este cel mai vitregit din punct de vedere al noutăților pe piață, semn că investitorii se tem să intre pe această nișă în această perioadă. Asta și datorită faptului că hotelurile de 3 stele au avut cel mai mult de suferit datorită crizei. Un hotel nou pe acest segment riscă să nu-și atingă pragul de rentabilitate (BEP) la nivelul actual al tarifului mediu. Totuși există și hoteluri care fac față cu brio crizei. Dintre acestea aș nominaliza Rembrandt Hotel, foarte apreciat de clienți, menținându-se în top cu un punctaj foarte bun pe majoritatea portalurilor online, Hotel Tempo, rămâne constant în top, dar și Hotel Trianon, care a ajuns pe podium față de ultima analiză realizată de președintele Asociației TEN, Alex Hampu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302