Hotelurile Ibis din România, mai pline cu 9% în primele 9 luni

Hotelurile Ibis din România, mai pline cu 9% în primele 9 luni
person Horeca
access_time_filled

logoibis1Rețeaua hotelieră Ibis România, parte a grupului internațional Accor, a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2014 un grad de ocupare de 66% și 136.000 de camere vândute, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ibis este cea mai mare rețea hotelieră economy din Europa, iar în România operează 4 hoteluri de 3***: două în București  și câte unul în Constanța și Sibiu.

Din totalul camerelor vândute în România, 71.5% au reprezentat cazări aferente călătoriilor de afaceri, segmentul de leisure generând 28.5 % din cazări.

Ponderea segmentului de leisure este mai mare acum față de rezultatele la jumătatea anului, când turiștii de leisure generaseră 23% din camerele vândute la Ibis. Această creștere pe segmentul leisure reflectă rezultatele din timpul verii, când avem mai mulți turiști în vacanță față de restul anului, în special în hotelul Ibis din Constanța, care de altfel are și cel mai mare grad de ocupare din cadrul rețelei în România, de 79%„, a declarat Ioan David, director general Ibis România.

Turiștii români au adus 63% din cazările la hotelurile Ibis în primele 3 trimestre ale anului 2014, urmați la mare distanță de germani, italieni, francezi și greci, fiecare cu o pondere între 3%-10% din cazările Ibis.

Ibis a avut o evoluție constantă pe segmentul de conferințe și evenimente, cu 1900 de săli de conferință vândute în perioada ianuarie-septembrie 2014, similar cu aceeași perioadă din 2013. Cele 4 hoteluri Ibis au 24 de săli de conferințe si seminarii, cu un total de până la 1650 de locuri.

În total, cele 4 hoteluri Ibis din România au 760 de camere, astfel: 250 de camere la Ibis București Gara de Nord, 161 de camere la Ibis București Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanța și 195 camere la Ibis Sibiu.

Este un an relativ bun pentru Ibis în România, cu creștere a gradului de ocupare în toate cele 4 hoteluri ale noastre, ceea ce nu a fost deloc ușor, având în vedere că segmentul de 3*** este cel mai concurențial din industria hotelieră în România. Noi am lucrat în special la serviciile oferite oaspeților noștri (confort, conectivitate WiFi gratuită în toate spațiile, ore extinse pentru mic dejun, meniuri noi cu mare diversitate de gusturi dar prețuri foarte rezonabile în restaurante etc) și de asemeni la acordurile pe termen lung cu clienții corporate și cu agențiile colaboratoare, cărora ne străduim să le asigurăm termeni preferențiali cât mai avantajoși„, a adăugat Ioan David.

Cele 4 hoteluri Ibis au 235 de angajați în România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302