Lanţul hotelier Corinthia va inaugura hotelul istoric Grand Hotel du Boulevard în București

Lanţul hotelier Corinthia va inaugura hotelul istoric Grand Hotel du Boulevard în București
person Horeca
access_time_filled

Lanțul hotelier Corinthia își va extinde portofoliul de hoteluri de cinci stele prin inaugurarea unei noi clădiri de lux, în București. Situat în centrul capitalei, fostul Grand Hotel du Boulevard își va deschide din nou porțile, sub brandul Corinthia, pe 1 decembrie 2019, de Ziua Națională a României.

Construită în 1867, clădirea monument istoric a fost folosită ultima dată ca hotel acum mai bine de 10 ani, în prezent trecând prin lucrări masive de modernizare pentru a respecta  standardele și stilul caracteristic hotelurilor de lux Corinthia.

Corinthia Grand Hotel du Boulevard București va pune la dispoziția clienților 50 de camere și apartamente, o ofertă gastronomică rafinată, un salon de recepții, săli elegante pentru întâlniri și facilități de lux.

grandhotelduboulevardinterior

Hotelul respectă tradiția Corinthia de restaurare a marilor hoteluri din Europa secolului al XIX-lea. Hotel Corinthia din Londra, hotelul Corinthia Budapesta, cunoscut anterior drept Hotelul Grand Regal și hotelul Corinthia St. Petersburg din Rusia sunt proprietăți emblematice din secolul al XIX-lea, achiziționate, reamenajate și redeschise de către lanțul hotelier Corinthia. Fostul Grand Hotel Astoria din Bruxelles a fost cumpărat în 2016, iar în prezent sunt derulate lucrări de restaurare pentru a conserva stilul arhitectural original al clădirii.

în București, rolul lanțului hotelier Corinthia va fi acela de operator conform termenilor și condițiilor contractului de management semnat pe data de 5 martie cu proprietarul clădirii, NIRO Investment Group.

QP Management, o companie afiliată grupului hotelier Corinthia, va sprijini echipa de dezvoltatori asigurând managementul de proiect și serviciile financiare. Se estimează că lucrările de renovare vor demara în trimestrul al doilea al anului 2018.

grandhotelduboulevardexterior

Serviciile de consultanță pe perioada tranzacției au fost asigurate de către Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiții, dezvoltare și administrare de active cu sediul în Dubai, EAU.

Pe data de 10 mai 2018 va avea loc ceremonia oficială de semnare a parteneriatului în prezența reprezentanților Corinthia Hotels, NIRO Investement Group și Beaufort Global Partners alături de care se vor afla invitați de onoare. Data evenimentului, Ziua Monarhiei Române, a fost aleasă pentru importanța sa istorică și culturală pentru poporul român.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302