Numărul hotelurilor şi pensiunilor la vânzare a crescut cu 30%

Numărul hotelurilor şi pensiunilor la vânzare a crescut cu 30%
person Horeca
access_time_filled

Numărul hotelurilor și pensiunilor scoase la vânzare atât pe litoralul românesc cât și în zonele de munte a crescut semnificativ la începutul acestui an, potrivit informațiilor furnizate de portalul imobiliare.ro. Dacă în toamna anului trecut existau 70-80 de hoteluri și pensiuni scoase la vânzare prin intermediul acestui portal, în prezent numărul acestora este cu 30% mai mare, depășind 100 de unități de cazare. Astfel, în ianuarie, pe acest segment a fost atins un nou record al ultimelor 12 luni.
Peste 80% din oferta totală de hoteluri și pensiuni este concentrată în 5 județe. Brașovul conduce într-un clasament național după numărul de oferte, cumulând 22,7% din oferta totală. Constanța se situează pe locul al doilea, cu 20,6% din oferta totală. Urmează județele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) și Cluj (11,3%). Celelalte anunțuri de vânzare – 17,5% din ofertă – sunt distribuite în restul țării.

sale1

Cea mai ieftină proprietate scoasă la vânzare la nivel național în cadrul secțiunii de hoteluri și pensiuni este o cabană din lemn din Luna Bradului, județul Mureș, ce poate fi achiziționată atât pentru uzul propriu, cât și în scopul închirierii. Unitatea locativă are un preț cerut de 11.000 de euro, iar vânzarea ei este declarată de proprietar ca fiind „urgentă”. Casa cuprinde trei camere, dispune de un teren adiacent de 450 de metri pătrați și este situată la 20 de kilometri de pârtia de schi din Toplița.
La polul opus însă, pe segmentul hotelier există și oferte cu prețuri sensibil mai ridicate. Astfel, cea mai scumpă unitate de cazare aflată la vânzare în acest moment este situată, potrivit datelor disponibile pe portal, în zona Clăbucet din Predeal. Prețul cerut de proprietar se ridică la 6,5 milioane de euro. predeal3Este vorba despre un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute pârtii din oraș. Acesta este format din trei unități de cazare, dispune de 50 de camere și are o parcare de 40 de locuri. Complexul este complet echipat și utilat pentru a fi dat în exploatare imediat.
Pe locul al doilea în topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare în acest moment se află o unitate de cazare de 4 stele situată în zona Bună Ziua din Cluj-Napoca (foto), ce are un preț de 5,6 milioane de euro. Situat la 2 km de șoseaua ce leagă Turda de Cluj, într-o zonă verde, hotelul dispune de 45 de camere duble, patru apartamente de lux și o cameră pentru persoane cu deficiențe motorii. Printre facilități se numără cele patru săli de conferințe, cu o capacitate de 10 până la 220 de locuri. Restaurantul hotelului are o capacitate de până la 350 de locuri. De asemenea, există o cramă (60 locuri), un club (80 locuri), o terasă (150 de locuri) și o suprafață exterioară ce poate asigura logistica necesară organizării unui eveniment de 180 de persoane. Tot în Cluj, însă în centrul orașului, lângă Parcul Central și Piața Mihai Viteazul, este scoasă la vânzare o clădire istorică din secolul al XIX-lea, la un preț de 4,8 milioane de euro. Unitatea funcționează ca hotel de trei stele, are un regim de înălțime de S+P+2E+M, dispune de 30 de camere complet amenajate și utilate, precum și de un restaurant de lux și un bar.

Sursa: www.imobiliare.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302