Octombrie aduce o scădere a tarifelor hoteliere

Octombrie aduce o scădere a tarifelor hoteliere
person Horeca
access_time_filled

După creșterea semnificativă a tarifelor hoteliere înregistrată în luna septembrie la nivel european, luna octombrie aduce o scădere a tarifelor în medie de 6%, potrivit celui mai recent Index al Prețurilor Hoteliere realizat de Trivago. Singurul oraș care a înregistrat o creștere notabilă a prețurilor în luna octombrie este Madrid, unde tariful mediu pentru o noapte de cazare a crescut cu 18% ajungând la 98 lire sterline (122 euro), potrivit Indexului.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, tarifele hoteliere din Europa au scăzut cu 7%. Cele mai notabile scăderi s-au înregistrat în Geneva (-18%, tarifele ajungând la o medie de 248 euro pe noapte) și Lisabona (-10%, tariful mediu pentru o noapte de cazare fiind acum 105 euro). În schimb, cele mai notabile creșteri ale tarifelor s-au înregistrat în Brussels (+17%, tariful mediu ajungând acum la 131 euro/noapte) și în Paris (+15%, până la un tarif de 211 euro pe noapte).

pragatoamna

Cei care plănuiesc un city break în Europa pot lua în considerare luna aceasta capitala Germaniei, Berlin, unde tarifele au scăzut cu 23% comparativ cu luna precedentă, până la 102 euro pe noapte, Viena, unde tarifele hoteliere au scăzut cu 11%, la 134 euro/noapte sau Copenhaga, unde de asemenea prețurile au scăzut cu 11%, ajungând la 139 euro/noapte.

Și Grecia este o destinație atractivă în luna octombrie din punctul de vedere al tarifelor: prețurile au scăzut cu 16% comparativ cu luna trecută, ajungând la un tarif mediu de 84 de euro pentru o noapte de cazare.  Alte destinații ieftine și călduroase în luna octombrie sunt, potrivit Indexului, Portugalia (unde tarifele au scăzut cu 12% față de cele din luna septembrie, ajungând la 92 euro) și Cipru (unde s-a înregistrat o scădere a tarifelor de 10%, tariful mediu pentru o noapte de cazare fiind în luna octombrie 117 euro).

citybreak

Indexul tarifelor hoteliere efectuat de trivago.co.uk reflectă prețul mediu pentru o noapte de cazare în cele mai populare orașe europene. Prețurile se referă la o cameră dublă standard.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302