Piața hotelieră din Amsterdam, creștere record

person Horeca
access_time_filled
  • Devine din ce în ce mai dificil să deschizi un hotel în centrul orașului

Reglementările urbanistice stricte în centrul orașului Amsterdam vor determina ca dezvoltările viitoare de hoteluri să se concentreze în afara centrului orașului, unde proprietățile din locații non-turistice se confruntă cu provocări specifice pentru atragerea oaspeților, se arată într-un raport realizat de compania HVS.

În ciuda acestui lucru, mixul de turiști de leisure și business din oraș indică faptul că cererea pentru hoteluri rămâne puternică, sectorul înregistrând o creștere record în ceea ce privește înnoptările, în 2014, iar pentru 2015 se așteaptă o creștere de două cifre.

amsterdamturism

(Sursă foto: www.libertasinternational.com)

Potrivit unui nou raport referitor la piața hotelieră din Amsterdam realizat de compania de consultanță HVS, hotelurile centrale performează bine, iar recenta adăugire a unui număr limitat de hoteluri se așteaptă să pună presiune pe proprietarii existenți pentru a-și renova proprietățile, ridicând astfel calitatea ofertei generale.

Această creștere a performanței a atras un interes semnificativ din partea investitorilor, lucru demonstrat de numărul impresionant de proiecte hoteliere aflate în pipeline. Totuși controalele stricte referitoare la urbanismul din centrul orașului au determinat ca doar 5 hoteluri noi să se deschidă în centrul orașului în ultimii 8 ani și doar 2 fiind planificate pentru următorii 3 ani.

În afară de proiectele excepționale care sunt percepute a adăuga valoare la oferta hotelieră, nicio dezvoltare care are ca țintă centrul orașului nu are prea multe șanse să obțină acordul pe termen mediu.

Ne așteptăm ca valoarea hotelurilor situate central să continuă să crească, deși vom vedea totodată un interes al investitorilor în locații emergente din afara centrului”, a comentat Nicole Perreten, co-autor al raportului. „Cu toate acestea, unii observatori avertizează despre o supra – ofertă în locațiile din afara orașului, care nu sunt atractive pentru turiștii de leisure„.

Un sector care înregistrează în mod special o creștere în Amsterdam este acela al proprietăților limited service, unde oferta a crescut anul trecut cu 2%, cererea cu 7%, iar RevPAR-ul cu 9%, comparativ cu anul precedent.

Totuși, acestea se confruntă cu o competiție dură, în creștere, venită din partea extinderii numărului de hosteluri din oraș, unele hosteluri oferind o soluție de cazare mai bună decât tradiționalele hoteluri de tip budget din oraș. Lanțurile internaționale de hosteluri se așteaptă să adauge circa 2600 paturi pe piață în acest an. 

Iamsterdam

Cu o reputație solidă pentru atragerea turiștilor corporate, MICE și leisure, Amsterdam a experimentat o creștere sănătoasă a cererii în ultimii ani, și nu vedem niciun motiv pentru ca acest lucru să se oprească, cu toate că există provocări atunci când vine vorba de noile locuri de dezvoltare. De acest lucru vor beneficia hotelurile din locațiile centrale, în termeni de valoare și cerere„, a adăugat Constance Biria, co-autor al raportului.

Sursa: www.4hoteliers.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302