Piaţa hotelieră din Ungaria s-a stabilizat, în ciuda evoluţiei economice

Piaţa hotelieră din Ungaria s-a stabilizat, în ciuda evoluţiei economice
person Horeca
access_time_filled

Piața hotelieră din Ungaria a rămas stabilă în prima jumătate a acestui an, în ciuda provocărilor economice și financiare cu care se confrunță țara, potrivit celui mai recent raport al companiei Jones Lang LaSalle, referitor la industria hotelieră din Ungaria. În primele 6 luni ale acestui an hotelierii din Budapesta au raportat un nivel al RevPAR-ului (venitul pe cameră disponibilă) similar cu cel înregistrat în 2011.

budapest

Cererea turistică a rămas constantă în ciuda falimentului companiei aeriene Malev și a fost încurajată de un curs de schimb valutar favorabil dar și de o cerere crescândă venită din partea țărilor vecine și a țărilor din Europa Centrală și de Est. Totuși, condițiile de operare rămân dificile datorită unei supraoferte considerabile pe piața hotelieră; în aceste condiții tariful mediu zilnic a rămas sub vârful înregistrat în 2007„, a declarat Angus Wade, Executive Vice President la compania Jones Lang LaSalle Hotels.

Dificultățile economice și financiare cu care se confrunță țara și condițiile provocatoare pentru operarea unui hotel i-au determinat pe investitori să fie mult mai precauți în ceea ce privește dezvoltarea unor noi proiecte pe piața din Ungaria, a concluzionat Angus Wade.

hotelcontruction

„Piața hotelieră și de real estate din Ungaria rămâne relativ lichidă, cu o activitate tranzacțională mai bogată în segmentul upscale. În ultimele 12 luni, 3 hoteluri de 5 stele au fost vândute, incluzând aici hotelul Le Meridien Budapesta, Four Seasons Gresham Palace și InterContinental Budapesta. Pentru restul anului ne așteptăm la un interes limitat pentru activele hoteliere din Ungaria. Totuși, piața ar putea vedea noi achiziții de la persoane fizice, în special din Orientul Mijlociu. Acești investitori nu sunt expuși în aceeași măsură la dificultăți de finanțare și ar putea fi atrași de hoteluri de top din Budapesta„, au mai declarat specialiștii de la Jones Lang LaSalle Hotels.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302