Preţurile camerelor de hotel au crescut cu 9% în Bucureşti

Preţurile camerelor de hotel au crescut cu 9% în Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

Prețurile camerelor de hotel din București au crescut cu aproape 9% în luna februarie a acestui an (8.87%), față de aceeași perioadă a anului trecut, de la 76 euro în medie pe noapte, la 82,6 euro, potrivit barometrului actual al prețurilor hoteliere realizat de hotel.info. Potrivit studiului, costurile de cazare pentru o noapte au crescut la început de an în multe metropole europene și internaționale.

hotelinfo

Moscova este din nou cea mai scumpă destinație hotelieră dintre toate capitalele europene. În comparație cu aceeași perioadă din anul trecut costurile au scăzut însă cu 1%, la 183,4 euro în medie pe noapte.
Capitala norvegiană Oslo se află cu 160,76 Euro pe locul 2 în topul celor mai scumpe metropole din punctul de vedere al costurilor de cazare. Londra se află pe locul 3 în top, turiștii plătind în medie 158 de euro pentru o noapte de cazare în luna februarie. În Varșovia, Campionatul European de Fotbal care se va desfășura în vara acestui an se reflectă deja printr-o creștere de preț de 4,38%.

hotelraport2
La nivel internațional Syndney conduce clasamentul celor mai scumpe metropole din punctul de vedere al înnoptării în unitățile de cazare. Înnoptările s-au scumpit aici în medie cu 19,95% în luna februarie. Rio de Janeiro se află cu o medie de 188 Euro și o creștere de peste 20% față de luna februarie 2011, pe locul al doilea în clasamentul internațional. Nu este de mirare, mai ales că orașul profită de pe urma carnavalului, care atrage în fiecare an peste un milion de vizitatori.

hotelraport3
Costuri mai mari la unitățile de cazare au fost înregistrate și în alte metropole internaționale precum Tokio (176 euro în medie pe noapte), Singapore (163 euro) sau Zurich (153 euro).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302