Proiect: Amenzi pentru portalurile care promovează structuri de cazare neclasificate

Proiect: Amenzi pentru portalurile care promovează structuri de cazare neclasificate
person Horeca
access_time_filled

cazareturisticaPortalurile online de turism care vor promova oferte ale structurilor de cazare neclasificate vor fi amendate cu 20.000 de lei de anul viitor, potrivit unui proiect legislativ al Departamentului pentru IMM, Turism și Mediu de Afaceri, care urmează să fie aprobat la începutul anului viitor, informează Mediafax.

În momentul de față, site-urile de rezervări turistice nu verifică unitățile de cazare care se înregistrează, dacă sunt sau nu clasificate. Nu cere nimeni unei structuri de cazare care se înregistrează pe site să vadă dacă are certificat de clasificare și dacă e autorizat. Ca să împiedicăm concurența neloială, o să obligăm site-urile să nu îi mai promoveze pe cei fără autorizație de funcționare, pentru că altfel primesc amendă. Atunci le tăiem canalul de comunicare online, care e cel mai important pentru ei, și le mai rămâne doar să se ducă la stradă cu cheile„, a declarat agenției Mediafax George Brezoi, secretar de stat în Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism.

El a spus că în România funcționează câteva mii de structuri de cazare neclasificate, cele mai multe dintre ele la munte și în zonele rurale, în special pensiuni.

Totodată, există în jur de 100 de site-uri care promovează oferte turistice, incluzând atât structuri clasificate, cât și pe cele care funcționează la negru.

Din acest motiv, Departamentul pentru IMM și Turism a inițiat un proiect legislativ prin care portalurile de turism care promovează structuri neclasificate să fie amendate cu câte 20.000 de lei.

Ideea este că e mult mai simplu să controlezi 100 de site-uri, decât câteva mii de structuri de cazare. Plus că nu poți să intri la oameni în curte. Noi avem lista cu unitățile clasificate și vedem acolo dacă structurile care apar pe site-uri sunt și pe listă„, a explicat Brezoi.

El a arătat că autoritățile din turism au lista structurilor clasificate, iar atunci când vor verifica site-urile, le va fi foarte ușor să găsească unitățile care funcționează fără autorizație.

Sursă foto: www.gopixpic.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302