Radisson Blu, garanţie pentru refinanţare

Radisson Blu, garanţie pentru refinanţare
person Horeca
access_time_filled

radisson_bucurestiCompania București Turism SA, proprietarul hotelului Radisson Blu din București, intenționează să-și refinanțeze creditele în valoare de la 71,5 milioane euro. Compania a convocat o Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor în data de 18 august, pentru a aproba termenii contractului de facilitate de credit cu Raiffeisen Bank International. Banii au ca scop refinanțarea datoriilor existente ale companiei, către parteneri ca Piraeus Bank și alți finanțațori sindicalizați, precum și returnarea unui împrumut acordat de către BEA Hotels Finance.

În cadrul contractului de facilitate de credit cu  RBI, compania ar putea aduce ca garanții Hotelul Radisson Blu și CentreVille Apart, dar și Complexul Hospitality din sectorul 1 al Capitalei. București Turism, firma care deține hotelul Radisson Blu, a intrat în Top 5 grupuri hoteliere din România în 2009, când a înregistrat o creștere a veniturilor de peste 70%, până la 99 milioane de lei.
Contractul de ipotecă care va fi încheiat între Sc Turism București SA și RBI, prin care se va constitui drept de ipotecă asupra tuturor terenurilor, proprietăților, bunurilor imobile, include:
1. Hotelul Radisson Blu din București, cu 424 camere și cu o suprafață construită de aprox. 48.000 mp.
2. Hotelul Centreville Apart cu 294 apartamente și spații comerciale din cadrul „Complexului Hospitality”, cu o suprafață construită totală de 6.500 mp.
Compania București Turism este controlată de firma BEA Hotels Eastern Europe, care deține 76,83% din acțiuni, iar SIF Transilvania (SIF3) deține 11,29% din titluri.

Hotel-Centre-Ville
Potrivit datelor din 2009, cele mai recente cifre disponibile arată că Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul hotelului Marriott din Capitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 109 milioane lei (circa 25,7 milioane euro), în scădere cu 20% și rămâne în topul celor mai mari grupuri hoteliere locale. Tot în 2009, Sind România, compania hotelieră privată a confederațiilor sindicale, a înregistrat afaceri de 108,9 milioane lei (25,6 milioane euro), în creștere cu 5%. Ana Hotels, compania omului de afaceri George Copos, a realizat cea mai mare creștere a cifrei de afaceri nete în 2009, de 15%, până la 107 milioane lei (25,2 milioane euro), iar Pro Hotels, compania prin care frații Negoiță controlează hotelurile din portofoliu, a înregistrat o cifra de afaceri neta în scădere cu aproape 10%, până la 96,2 milioane lei (circa 22 milioane euro), în același an.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302