Sectorul hotelier din străinătate, tot mai atractiv pentru români

Sectorul hotelier din străinătate, tot mai atractiv pentru români
person Horeca
access_time_filled

Domeniul de activitate Hotel/Turism ocupă primul loc în topul preferințelor românilor în primele 6 luni ale anului 2014, conform portalului de recrutare Tjobs.ro, specializat în oferte pentru locuri de muncă în străinătate. De altfel, acest domeniu se află pe primul loc în preferințele românilor încă din anul 2012.

Domenii preferate de români în primele 6 luni ale anului 2014

locuridemunca

În primele 6 luni ale anului 2014 românii au preferat să lucreze în domeniul Hotel-Restaurant. 34% dintre români preferă să lucreze în acest domeniu. În același timp, ofertele de muncă pe același departament au acoperit un procent de 45% din numărul total de oferte de muncă în străinătate„, potrivit Tjobs.ro.

joburistrainatate

În topul celor mai căutate domenii de muncă urmează domeniul construcțiilor și cel al agriculturii.

Èšările preferate de românii care își caută un loc de muncă în străinătate sunt Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Olanda.

Potrivit tjobs.ro românii sunt mai selectivi în alegerea unui loc de muncă în străinătate.

„În timp ce în urmă cu 8-10 ani un român aplica în medie la 6-7 joburi în același timp, în prezent românii sunt mai selectivi în ceea ce privește alegerea unui loc de muncă în străinătate. Astfel că rata aplicării, conform datelor statistice Tjobs.ro, este de 1,36 aplicări de la o singură persoană la joburi”, susțin reprezentanții tjobs.ro.

Sursa: www.tjobs.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302