Studiu: Hotelurile din Sofia sunt mai curate ca cele din Bucureşti

Studiu: Hotelurile din Sofia sunt mai curate ca cele din Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

Bucureștiul ocupă locul 11 în cadrul unui clasament referitor la curățenia din hoteluri, în timp ce Sofia, capitala Bulgariei ocupă poziția a 4-a. Studiul relevă în ce orașe hotelierii acordă atenție deosebită igienei și unde sunt mai puțin preocupați de curățenie și a fost realizat de hotel.info, care a examinat în acest sens evaluările a peste 5 milioane de clienți internaționali care fac rezervări pe acest site, în privința curățeniei.

igiena5

Cu o notă de 8,37 (10 fiind nota maximă), Bucureștiul nu se situează nici măcar în primele 10 locuri, în timp ce Sofia se află în fruntea clasamentului, pe locul 4. Pe prima poziție în clasament se situează Tokio, oraș în care hotelierii pun accent deosebit pe curățenie. „Cu 8,91 puncte capitala japoneză conduce la evaluarea curățeniei înaintea celui de-al doilea în clasament, Varșovia. Chiar și aici oaspeții hotelului trebuie să caute murdăria cu lupa, metropola poloneză obținând 8,78 puncte”, se arată în studiu. Pe locul 3 în clasament se află orașul Zagreb, din Croația.

Tallinn și Dublin sunt la capitolul curățenie în hoteluri sub cele mai bune 20 metropole internaționale. „Mai puțin mulțumiți în privința curățeniei se arată oaspeții hotelurilor în privința capitalelor Paris (7,54) și Londra (7,57). Aici pămătuful de praf și găleata de curățenie încă trebuie folosite mai frecvent”, se mai arată în studiu.

igiena6La examinarea hotelurilor în privința curățeniei, pe țări, Elveția a obținut cu 8,47 puncte unul din cele mai bune locuri în clasament pe Europa. Hotelierii în România (8,42) și Cehia (8,36) se află strâns în urma acesteia. De serviciile hoteliere spaniole oaspeții au fost mai puțin mulțumiți, hotelurile din această țară obținând în medie 8,17 puncte. Franța a obținut o evaluare de 7,78, iar serviciile hoteliere din Regatul Unit numai 7,72 puncte.

În ceea ce privește metodologia, oaspeții hotelieri au evaluat prin intermediul www.hotel.info hotelul la care au făcut rezervări, după plecarea lor, pe baza unui sistem cu puncte (0 până la 10).

Vedeți mai jos cum arată clasamentul:

graficcuratenie

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302