Studiu: Resorturile SPA, cele mai apreciate unități de cazare în anul 2015

Studiu: Resorturile SPA, cele mai apreciate unități de cazare în anul 2015
person Horeca
access_time_filled

hotelafroditaSite-ul de rezervări hotel HotelGuru.ro a realizat un studiu în perioada 23 noiembrie 2015 – 22 ianuarie 2016, pentru a stabili care au fost cele mai apreciate unități de cazare din România în anul 2015.

Câștigătorul detașat în preferințele celor peste 2.400 persoane care au votat a fost Hotelul Afrodita Resort & SPA din Băile Herculane, pe care l-au votat 6,3% dintre respondenți.

Ce-și doresc românii: zonă SPA, confort și mâncare bună

în cadrul studiului, cele mai votate unități de cazare din România au fost hoteluri și resorturi de 3* din zone montane, în special din regiunile Băile Herculane, Sovata, Bran și Poiana Brașov. Românii au apreciat în primul rând zona SPA, confortul și preparatele culinare servite la restaurantele hotelurilor. Ospitalitatea personalului, aspectul camerelor și localizarea au contat mai puțin în alegerea unității de cazare preferate.

Prima opțiune: stațiunea Băile Herculane

Românii preferă să-și petreacă zilele de concediu în resorturile din stațiunea balneo-climaterică Băile Herculane, unde se pot relaxa la SPA și beneficiază de tratamente cu ape termale. Conform specialiștilor, apele termale ajută în tratarea afecțiunilor aparatului digestiv și urinar, precum și a unor afecțiuni metabolice și endocrine.

Afrodita Resort & SPA 3*, cel mai votat hotel din cadrul studiului HotelGuru.ro, a fost renovat recent și a primit premiul pentru noutate la Gala Turismului Românesc 2014, făcând parte din proiectul Roman Thermal Spas of Europe. Situat în mijlocul munților Domogled, în centrul stațiunii Băile Herculane, resortul oferă 2 restaurante cu preparate tradiționale românești și cu specific internațional, camere cu vedere spre munte, centru SPA cu piscină, saună, cadă de hidromasaj, centru fitness și loc de joacă pentru copii. Izvoarele cu apă termală se află la cel mult 2 km distanță.

Printre hotelurile nominalizate se numără și Hotel Szeifert 3* din Sovata, Club Vila Bran 3*, Hotel Alpin 4* din Poiana Brașov și Danubius Health Spa Resort 4* din Sovata.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 2.400 de persoane care au votat voluntar pe site, fără a exista variante sau opțiuni de vot, ci fiind necesară numirea hotelului considerat ca fiind cel mai bun din România.

Sursă foto: pagina de facebook a hotelului Afrodita Resort & Spa.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302