Szallas.hu, cea mai mare platformă hotelieră din Ungaria, a fuzionat cu Travelminit.ro

Szallas.hu, cea mai mare platformă hotelieră din Ungaria, a fuzionat cu Travelminit.ro
person Horeca
access_time_filled

Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea cu platforma românească de rezervări hoteliere, Travelminit.ro. Procesul a început în urma cu doi ani și a fost accelerat în anul 2020, în ciuda situației pandemice și a incertitudinii generale din industria turismului la nivel mondial. Valoarea tranzacției rămâne confidențială, însă în acești doi ani de tranziție partenerii au investit aproximativ 1 milion de euro în soluția tehnologică, în extinderea bazei de date de proprietăți și în campanii de marketing.

Grupul Szallas.hu mai deține în regiune alte platforme web de rezervări turistice precum Szallas.hu în Ungaria, Hotel.cz și Spa.cz în Cehia, și Noclegi.pl în Polonia. Obiectivul grupului este de a deveni cea mai mare platformă regională de rezervări hoteliere, axată de nevoile locale ale hotelierilor și turiștilor. Cifra de afaceri totală a grupului depășește 150 de milioane de euro și implică peste 300 de angajați. PortfoLion Capital Partners (parte a Grupului OTP Bank) a intrat în acționariatul Szallas.hu în 2015 ca acționar principal și a susținut creșterea Grupului prin achiziții și fuziuni.

Travelminit.ro este una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere dezvoltate în România și a fost fondată în anul 2014 de către Ferenc Rigo și Laszlo Buzogany. Platforma este dedicată exclusiv pieței din România, având aproape 6700 de proprietăți listate, și înregistrând o creștere în vânzări în mediu de 350% în ultimii 4 ani.

fuziunetravelminit

Focus pe România

Scopul nostru este să transformăm Travelminit.ro în jucătorul numărul 1 pe piața rezervărilor hoteliere din România și să continuăm să oferim românilor posibilitatea să își rezerve cabane, pensiuni sau camere de hotel în funcție de specificul pieței. Prin această fuziune avem acces la experiența extinsă în zona rezervărilor hoteliere online precum și resursele financiare pentru a asigura dezvoltarea platformei. Dacă criza a funcționat ca o frână pentru multe business-uri din turism, noi am folosit-o ca un pivot și un accelerator, și am reușit să ne creștem cota de piață cu minim 50%, și să ne creștem baza de date de proprietăți partenere cu peste 3000 de hoteluri și pensiuni din România.” au declarat co-fondatorii Travelminit.ro, Ferenc Rigo și Laszlo Buzogany.

Know-how regional și soluții aplicate fiecărei țări în parte

„Obiectivul nostru este să devenim cea mai mare platformă OTA din Centrul și Estul Europei, să ne folosim experiența, know-how și resursele financiare pentru a câștiga cota de piață în fața competiției și pentru a crește în preferințele turiștilor, și totodată oferind o selecție extinsă de proprietăți și soluții axate pe nevoile locale, specifice fiecărei țări. Travelminit joacă un rol important în această fuziune, fiind platforma cu cea mai rapidă creștere din țară. Cu această fuziune, Travelminit va putea oferi călătorilor săi o gamă largă de oferte în băile termale din Ungaria, city break-uri în Cehia sau vacanțe pe litoralul croat.” a declarat Jozsef Szigetvari, CEO al Szallas.hu Zrt.

logotravelminit

Investiție de 1 milion de euro în platformă

în ciuda situației încerte din domeniul turismului, Travelminit.ro a continuat investiția în platforma și în anul 2020. Astfel aproximativ 1 milion de euro a fost investit deja în soluția tehnologică, în resursa umană, marketing și în extinderea bazei de date de proprietăți.

Travelminit are acum o bază puternică de investitori, ceea ce este deosebit de benefic într-o perioadă împovărată de Coronavirus. PortfoLion Capital Partners și-a lansat cel mai recent fond la sfârșitul anului 2020, gestionând un total de 220 milioane EUR și 28 de companii din regiunea CEE.

Până în acest moment ne-am concentrat atenția către Polonia, Ungaria și Republica Cehă. Travelminit a fost prima noastră investiție în România în procesul de căutare a companiilor cu ambiții puternice, oportunități de creștere globală și management calificat. România are un ecosistem antreprenorial din ce în ce mai puternic, așa că face parte în mod obligatoriu din piața noastră țintă.” a declarat Zsolt Mihaly, manager de investiții al PortfoLion Capital Partners.

Despre Travelminit.ro

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România.. Oferta Travelminit.ro conține 5500 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări in 2019 si o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302