Tarifele hoteliere, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut

Tarifele hoteliere, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut
person Horeca
access_time_filled

scaderepreturihoteluriTarifele hoteliere au scăzut în medie cu 7% în luna februarie a acestui an la nivel european, comparativ cu luna februarie a anului trecut, potrivit Indexului Prețurilor Hoteliere realizat de site-ul trivago, bazat pe 23 cele mai populare țări europene pe trivago. O noapte de cazare în luna februarie 2014 costă în medie 82 de lire sterline, comparativ cu 88 lire sterline în luna februarie 2013.

Cele mai notabile scăderi se înregistrează în Norvegia, unde tarifele sunt în scădere luna aceasta cu 15% față de luna februarie a anului trecut, până la o medie de 123 lire sterline pe noapte, Bulgaria, unde de asemenea se înregistrează o scădere a tarifelor la hoteluri cu 15%, până la 46 lire sterline pe noapte, Franța, unde scăderea este de 12% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, tarifele ajungând la 100 lire sterline pe noapte și Suedia, unde tarifele hoteliere sunt în scădere tot cu 12% față de luna februarie a anului trecut, acestea ajungând la 130 lire sterline pe noapte.  

La nivel de orașe cele mai semnificative scăderi ale tarifelor hoteliere în luna februarie s-au înregistrat în Oslo (-14%, până la 125 lire sterline), Sofia (-13%, până la 47 lire sterline) și Munchen (-11%, până la 98 lire sterline).

Potrivit Indexului Prețurilor Hoteliere realizat de trivago, tarifele hoteliere în Franța, Italia, Polonia, Portugalia, Turcia și Cipru au înregistrat în luna februarie 2014 cel mai scăzut nivel al tarifului mediu per noapte din luna ianuarie 2011 încoace.

Chiar dacă este normal să existe diferențe mari de preț la hoteluri în funcție de sezon (vară vs. iarnă), este nefiresc să existe scăderi ale tarifelor hoteliere comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, mai mari de câteva procente. Acest lucru sugerează că există un trend general de scădere a tarifelor hoteliere și va fi interesant să vedem cum vor evolua tarifele hoteliere în vara aceasta comparativ cu vara anului trecut. Este de asemenea important de notat faptul că cele mai ridicate tarife hoteliere în ultimii 3 ani s-au înregistrat în luna mai, urmată de luna iunie și august„, a declarat Denise Bartlett, UK Public Relations.

hotelpriceindextrivago

Notă: Indexul prețurilor hoteliere realizat de trivago indică prețurile medii pentru o noapte de cazare în cele mai populare orașe din lume pe trivago. Prețurile se referă la o cameră dublă standard.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302