Tranzacţii hoteliere de 30 miliarde dolari în 2012, la nivel mondial

Tranzacţii hoteliere de 30 miliarde dolari în 2012, la nivel mondial
person Horeca
access_time_filled

Volumul tranzacțiilor hoteliere se va menține în 2012 la nivelul din 2011 și va atinge pragul de 30 miliarde dolari la nivel mondial, potrivit raportului „Hotel Investment Outlook 2012”, realizat de compania Jones Lang LaSalle Hotels. În 2011, nivelul tranzacțiilor în domeniul hotelier a crescut cu 13% față de 2010 (ajungând la 30 miliarde dolari), însă datorită incertitudinii economice care planează, cumpărătorii vor deveni iarăși precauți și selectivi, iar 2012 nu va mai aduce creșteri în ceea ce privește tranzacțiile hoteliere, potrivit Jones Lang LaSalle Hotels.

deal2

Cei mai mari vânzători în domeniul hotelier, în 2012 vor fi băncile, care vor scoate la vânzare active din domeniul hotelier aflate în incapacitate de plată. Pentru investitori vor fi oportunități bune de achiziționare (din moment ce vor fi scoase la vânzare portofolii alfate în dificulate la prețuri mult sub valoarea lor) în țări precum Statele Unite ale Americii, Japonia, Marea Britanie și mai ales în Europa Centrală și de Est – în special în Polonia și în Rusia -, dar și în America de Sud unde Brazilia reprezintă motorul creșterii din regiune.
„Flexibilitatea este o temă cheie pentru 2012 și abilitatea de a reacționa rapid va fi un indicator al succesului în domeniul hotelier. Evenimentele neașteptate, precum incertitudinile politice sau dezastrele naturale au devenit ceva normal, iar succesul va fi obținut de investitorii și operatorii care iau în considerare aceste riscuri și se adaptează rapid noii ,,normalității”, a declarat președintele companiei Jones Lang LaSalle Hotels, Arthur de Haast.

Sursa: Hotelnewsnow.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302