Unitățile de cazare din Viena primesc tot mai mulți turiști români

Unitățile de cazare din Viena primesc tot mai mulți turiști români
person Horeca
access_time_filled

cazareinvienaTuriștii români au cheltuit în primul semestru al anului peste 4,77 milioane de euro în unitățile de cazare din Viena. În această sumă sunt cuprinse doar nopțile de cazare, fără mic dejun si fără TVA, se arată într-un bilanț al Asociației Vieneze de Turism (WienTourismus).

Totodată au fost înregistrate din România 53.306 sosiri, cu 4,3% mai mult decât în anul precedent. Numărul nopților de cazare petrecute de turiștii români în capitala Austriei a scăzut însă cu 0,3%, ajungând în prima jumătate a anului la un total de 110.068.

Astfel România ocupă poziția a 12-a într-un top realizat după numărul nopților de cazare. Spre deosebire de primul semestru 2014, când se afla încă pe poziția a 11-a, România a fost devansată în acest an de China.

Cele mai importante zece piețe pentru turismul vienez rămân Germania, Austria, SUA, Italia, Marea Britanie, Rusia, Elveția, Franța, Spania și Japonia. De remarcat este faptul că în cazul Rusiei bilanțul WienTourismus relevă o scădere de 32%. În schimb celelalte țări din top 10 au înregistrat în mare parte creșteri importante.

vacanteviena2015

Turismul vienez a totalizat în primul semestru al anului 6,3 milioane de nopți de cazare, ceea ce înseamnă un nou record, respectiv o creștere de 5,4% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

În cazul încasărilor rezultate exclusiv din nopțile de cazare din perioada ianuarie – iunie 2015 creșterea a fost chiar de 12,8%, încasările ajungând astfel la 318,4 milioane de euro. O creștere semnificativă s-a datorat și lunii mai, când Viena a fost gazda concursului Eurovision. Încasările au fost în luna respectivă cu 15,7% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Sursa foto 1: www.private-city-hotels.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302