45% dintre rezervările de toamnă ale românilor sunt făcute într-un oraș mare din țară

45% dintre rezervările de toamnă ale românilor sunt făcute într-un oraș mare din țară
person Horeca
access_time_filled

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își doresc în continuare să se bucure de vacanțe și că, odată cu venirea toamnei, au început să se orienteze către city-break-uri în țară.
În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, 2023 a adus majorări de tarife în industria turismului, însă acest lucru nu a diminuat pofta românilor de a călători.


În topul celor mai rezervate orașe pentru city-break se numără Brașovul (15.37% din rezervări), Bucureștiul (12.83%), Sibiul (8.99%) și Cluj-Napoca (8.72%), restul procentelor împărțindu-se aproape în mod egal între Oradea, Timișoara, Iași, Sighișoara și Târgu Mureș.

Trendul rezervărilor era în scădere după data de 15 august, însă, datorită condițiilor meteo favorabile, turiștii au ales să călătorească și în septembrie. În medie, durata pentru un city-break de toamnă în România este de două nopți.

Conform Travelminit.ro, prețurile pentru rezervările de tip city-break au crescut cu 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2022. În ceea ce privește tarifele la cazare la nivel general, a fost semnalată o creștere de aproximativ 12% în comparație cu toamna anului trecut.
Prețul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei, dar, în funcție de zonă, poate ajunge până la peste 400 de lei.

În ceea ce privește unitatea de cazare aleasă, opțiunile turiștilor diferă în funcție de destinație. De exemplu, în Sibiu și Brașov, orașe alese adesea pentru un sejur de relaxare, apartamentele și pensiunile sunt la mare căutare, având în vedere că oferă intimitatea și sentimentul de acasă. Pe de altă parte, în București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, orașe în care turiștii călătoresc și în scop de business, hotelurile rămân în topul preferințelor acestora.

Despre Travelminit.ro
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari), fiind lider pe piața rezervărilor cu card de vacanță.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302