Slow Coffee Festival 2023, o ediție care promovează sustenabilitatea

Slow Coffee Festival 2023, o ediție care promovează sustenabilitatea
person Horeca
access_time_filled

În weekendul 29 septembrie – 1 octombrie, a 7-a ediție a Slow Coffee Festival organizat de Artisan Coffee reunește pasionații de cafea de specialitate și antreprenorii din industria cafelei într-un eveniment care promovează sustenabilitatea și consumul responsabil. Slow Coffee Festival 2023 este primul festival fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală si fără alcool. Evenimentul va avea loc la Combinatul Fondului Plastic Galeriile Senat (Strada Băiculești nr. 29), iar intrarea este GRATUITĂ.


Prima zi de festival este dedicată profesioniștilor care vor să învețe despre sustenabilitate în business și reprezentanților media. Cele 7 workshop-uri B2B vor fi susținute de: Dr. Wargha Enayati – antreprenor de succes și unul dintre leii din Imperiul Leilor; Dragoș Pătraru – realizator TV și pasionat al cafelei de specialitate; Marius Opriș – consultant în business development; Chef Alex Petricean – inovator în Noua bucătărie românească; Daniel Stoicescu și Iulian Bărbulescu, care vor vorbi despre brand și sustenabilitate, Patrik Rolf, Stefanos Domatiotis.


Sâmbătă, 30 septembrie, atât publicul pasionat, cât și cei care dețin afaceri în domeniu sunt invitați să exploreze zonele și experiențele create în jurul cafelei de specialitate.
În Roasters Village, participanții vor avea oportunitatea să savureze o gamă diversificată de arome de cafea de la prăjitori naționali și internaționali, extrase meticulos spre perfecțiune. De la prăjiri deschise până la prăjire intensă, de la cafeaua fină la brew la espresso-uri îndrăznețe, Roasters Village oferă ceva pentru toate gusturile. De asemenea, Green Village este zona din festival dedicată boabelor de cafea verde.
Roast your own and take it home este o experiență oferită de Artisan și Stronghold, prin care participanții vor învăța de la specialiști să își creeze propria cafea de la zero, prin activități interactive de prăjire și preparare. Numărul de locuri este limitat, iar participarea costă 75 de lei și include: 300 de grame de cafea, informații despre prăjitor, sfaturi despre prăjire, plus experiența reală de prăjire, pungă și etichetă.
Duminică, 1 octombrie, Slow Coffee Festival devine loc de celebrare a Zilei Internaționale a Cafelei, cu spectacole live de muzică și dans oferite de Foli – African Rythm, moment prezentat de UniCredit Bank. Participanții vor putea accesa mai multe opțiuni culinare de la Cafeneaua Nației – restaurant vegetarian și Arepas Colombiana.


Pe lângă aceste experiențe, tot duminică, va avea loc Campionatul Național Aeropress, competiție în care 55 de concurenți, barista sau doar pasionați de cafea, își vor demonstra abilitățile pentru primul loc. Câștigătorul va reprezenta România la Finala Mondială care va avea loc în Melbourne, Australia, între 1-3 decembrie. Fiecare ceașcă va fi evaluată de către un juriu international format din: Patrik Rolf – Head Judge, Delia Avram, Chef Alex Petricean, Alex Niculae și Stefanos Domatiotis.


Despre Slow Coffee Festival
Conceptul festivalului a pornit de la ideea de a încetini ritmul activităților din viața de zi cu zi, fie că este vorba de afaceri sau de viață personală, și de a crea un spațiu prietenos pentru comunitatea antreprenorilor și iubitorilor de cafea de specialitate, în care aceștia să se conecteze, să își prezinte serviciile și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a industriei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302