Acordarea voucherelor de vacanță a dus la o creștere mare a rezervărilor în România

Acordarea voucherelor de vacanță a dus la o creștere mare a rezervărilor în România
person Horeca
access_time_filled

Acordarea voucherelor de vacanță pentru 2022 la început de sezon estival și expirarea tichetelor neutilizate din anii trecuți (din 2019 și 2020) la finalul lunii iunie au dus la o creștere accentuată a rezervărilor în ultimele săptămâni.

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul național – aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 și 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulți români să profite de ele pentru vacanțe în țară, o măsură menita să ofere un sprijin important turismului intern. Și exact așa s-a întâmplat, dovadă fiind cifrele recente, care au crescut semnificativ. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparație cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuți. Turiștii nu au dorit să le piardă, așa că au rezervat rapid un sejur pe baza lor‟, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

În ceea ce privește distribuția rezervărilor în iunie, datele Travelminit.ro evidențiază cele mai căutate destinații pe timp de vară: 35% dintre rezervări în marile orașe, 22% din rezervări pe litoral, 14% la munte și 12% în stațiunile balneoclimaterice.

Prețurile medii pentru o noapte de cazare în iunie au crescut cu 24% la nivel general față de 2021. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare la mare a crescut de la 118 RON în 2021 la 143 RON în 2022, o creștere cu 21% pentru litoral. La munte și în orașe creșterea este și mai mare: de la 98 la 118 RON pentru o noapte de cazare la munte (cu 25% mai mult) și de la 93 la 118 RON pentru o noapte de cazare în oraș (cu 26% mai mult).

Despre Travelminit by Szallas Group:
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre jucătorii de pe piața rezervărilor hoteliere din România. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) active pe platforma și acoperă o gama largă de cazare în toată țară (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302