Analiză Glovo a consumului de pizza

Analiză Glovo a consumului de pizza
person Horeca
access_time_filled

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei, Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, a prezentat principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de pizza.

În ultimul an, prin platforma Glovo, în România au fost livrate în total 5.726.591 pizza, de peste două ori mai multe față 2021, aproximativ o pizza la 5 secunde. Conform unei analize Glovo, pizza rămâne pe locul trei în topul preferințelor românilor, alături de burgeri și shaorma.

Utilizatorii Glovo din România au comandat cea mai multă pizza în luna martie, urmată de luna februarie a anului trecut și de luna ianuarie din 2023. Românii preferă să înceapă weekendul cu pizza, vinerea fiind, conform datelor Glovo, ziua cu cele mai multe pizza comandate. Cu toate acestea, ziua cu cele mai multe pizza livrate în ultimele 12 luni a fost 8 martie, de Ziua Femeii: 28.089 pizza. Potrivit analizei Glovo, cele mai multe comenzi de pizza se plasează între orele 18:00-20:00 (peste 23%), însă „minutul de aur” al consumului de pizza în ultimele 12 luni în România a fost pe 17 decembrie, ora 16:30, minut în care s-au comandat, în medie, două pizza pe secundă.

Cea mai mare comandă de pizza înregistrată pe Glovo a fost plasată în București și are o valoare de 2.712,60 lei, însă pe tot parcursul anului, un utilizator Glovo din Fălticeni a comandat 477 de pizza, clasându-se pe locul 4 în topul celor mai mari iubitori de pizza din cele 25 de țări în care Glovo activează.

Rețetele preferate ale românilor sunt Diavola, Pizza Quattro Stagioni și Pizza Quattro Formaggi. Deși cele mai multe pizza se comandă în București, cea mai mare pondere a comenzilor de pizza raportată la numărul de produse comandate se înregistrează în Sighetu-Marmației (aproximativ 20%). Din întreaga rețea Glovo, în top 20 orașe iubitoare de pizza, România este reprezentată de șapte orașe, în frunte cu Bucureștiul – ce depășește Barcelona, Madrid, Roma sau Milano -, iar Cluj-Napoca se plasează pe locul 7, Oradea pe 14, în timp ce pozițiile 16, 17, 18, 19 sunt ocupate de Iași, Brașov, Bacău și Constanța.

Despre Glovo
Glovo este o aplicație de livrare care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, băcănii și supermarketuri, farmacii și magazine de vânzare cu amănuntul.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302