Cafeneaua Veche 9 câștigă premiul pentru design interior, în cadrul BIG SEE AWARDS

Cafeneaua Veche 9 câștigă premiul pentru design interior, în cadrul BIG SEE AWARDS
person Horeca
access_time_filled


Cafeneaua Veche 9, situată în Centrul Vechi al Bucureștiului, într-o clădire istorică, atestată în 1812, câștigă premiul pentru design interior la categoria Ospitalitate, în cadrul competiției europene BIG SEE AWARDS.

Distincția pentru design se adaugă și altor premii obținute, de la redeschiderea din 2022 până în prezent, precum:
*Premiul pentru Arhitectura de Interior – Bienala Națională de Arhitectură, 2023;
*Best Practice in Restaurant Design – Romanian Design Week, 2022;
*Best Practice Arhitectura Amenajărilor Interioare / Amenajări Horeca – Anuala de Arhitectură, 2022;
*Project Recognition – Hospitality Snapshots, 2022.

Loc de întâlnire al elitei de odinioară, cafeneaua a avut ca oaspeți personalități ale culturii româneşti: Mihai Eminescu, Veronica Micle, Ion Luca Caragiale și Regele Carol al II-lea.
Cultura și moștenirea locului a atras investitorii într-un proiect ambițios, ce a implicat renovarea și redeschiderea publicului a celei mai vechi cafenele a Bucureștilor. Actualii proprietari și-au dorit conservarea aerului pitoresc al epocii trecute, dar în același timp aducerea în actualitate a unui spațiu care în urma amenajărilor succesive își pierduse relevanța.


Astfel, nu au existat intervenții asupra exteriorului – zidurile, acoperişul de ţiglă şi obloanele sunt recondiţionate după vechile tipare. Cele 200 de capete de lei şi cele opt chipuri gravate pe zidurile albe datează din secolul XIX. Plăcuţa inscripţionată cu numele cafenelei și cele două lămpi de fier suspendate pe faţadă se numără printre elementele arhitecturale care s-au păstrat peste ani.

Mai multe informații pe cafeneauaveche9.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302