Călătorie culinară cu Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, la Hotel Lux Garden din Azuga

Călătorie culinară cu Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, la Hotel Lux Garden din Azuga
person Horeca
access_time_filled

Pentru prima oară în România, Claudio Melis, chef cu stele Michelin din Italia, se va alătura cunoscutului chef italian Marco Favino, stabilit în România de 10 ani, pentru a crea împreună o experiență gastronomică la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga, sub patronajul Confindustriei România și a Delegației de la București a Accademia della Cucina Italiana.


Cina de fine dining va avea loc pe data de 6 octombrie și promite să fie o călătorie gustativă fascinantă, care va explora punctele comune gastronomice, antropologice și culturale ale bucătăriei montane italiene și românești.


Chef Claudio Melis, născut în Sardinia și naturalizat în Trentino – Alto Adige, este în prezent Chef Patron al celebrului restaurant „In Viaggio” din Bolzano, care recent a obținut o stea Michelin, marcând un moment istoric în gastronomia orașului după peste 51 de ani de absență din Ghidul Michelin. Cu o carieră începută în echipa lui Gualtiero Marchesi la Erbusco, premiat la acea vreme cu trei stele Michelin, Claudio Melis și-a consolidat renumele ca Chef de Cuisine la Restaurantul Parizzi di Parma (1 stea Michelin) în 1996. Ulterior, s-a mutat în Dolomiți, unde a condus restaurantul cu stea Stube Hermitage la Biohotel Hermitage și a fost Executive Chef la Hotel Ciasa Salares până în 2010. Chef Claudio Melis a devenit un ambasador al culturii italiene în lume, colaborând și oferind consultanță în bucătării din întreaga lume, de la Arabia Saudită până în Antigua, de la Beijing până în Dubai.


Chef Marco Favino, născut în Puglia, școlit la una dintre cele mai bune instituții culinare din Italia, Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, sub bagheta maestrului Gualtiero Marchesi, a avut un parcurs rapid și ascendent. La numai 28 de ani, a devenit Executive Chef al unei masive structuri HoReCa, și-a perfecționat metodele gastronomice în Italia, iar în prezent ocupă poziția de Board Member la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga.


Cei doi chefi au ca obiectiv crearea unei experiențe culinare deosebite, în care produsele indigene din zona montană a României vor fi puse în valoare prin tehnica rafinată de gătit italiană. Această călătorie gastronomică va explora diferitele regiuni ale României și ale Italiei – de la Dolomiți la poalele Carpaților – evidențiind ingrediente comune precum ciupercile, flora spontană, brânzeturile, peștii de pârâu și fauna de munte.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302