Festivalul Astra Multicultural: peste 20.000 de români sunt așteptați în Dumbrava Sibiului

Festivalul Astra Multicultural: peste 20.000 de români sunt așteptați în Dumbrava Sibiului
person Horeca
access_time_filled

Muzeul ASTRA din Sibiu organizează în perioada 13-16 iulie 2023 evenimentul ASTRA Multicultural, un eveniment dedicat tuturor minorităților etnice din România, care a ajuns deja la ediția a VIII-a. Peste 20.000 de români sunt așteptați să participe și în acest an în cele 4 zile la seria de evenimente pregătite de asociațiile etnice: ateliere interactive, festival de muzică și dansuri tradiționale multietnice, meșteșuguri, dar și un maraton gastronomic.

Evenimentul reunește aproximativ 200 de artiști și meșteri populari din România, Republica Moldova, dar și reprezentanți ai comunităților de maghiari, sași, lipoveni, ucraineni și rromi, care își expun la Astra Multicultural porturile tradiționale, obiceiurile și gastronomía specifică, transformând muzeul într-o locație de referință pentru pasionații de cultură și tradiții, dar și pentru cei curioși să afle mai multe despre diversele etnii care conviețuiesc în țara noastră.

,,Proiectul ASTRA Multicultural va transmite un mesaj puternic în Anul European al Competențelor 2023 (The European Year of Skills 2023), fiind promovați meșteri cu abilități practice și teoretice indiscutabile. Cu siguranță, meșterii și meșteșugurile tradiționale specifice fiecărei zone vor constitui direcții de dezvoltare a unui turism cultural sustenabil, atât de necesar a fi implementat în următoarea perioadă. Mulți dintre acești meșteri se vor regăsi în luna iulie în cadrul <>. Prin intermediul proiectului ASTRA Multicultural, Muzeul ASTRA își propune să reunească specialiști dar și oameni simpli interesați de această nouă perspectivă trasată de către Uniunea Europeană în acest an, privind dezvoltarea unor programe inovative bazate pe dezvoltarea competențelor. Accentul se va pune pe „experiențe”, tot mai necesare în activitățile educative și culturale. „Experiența” a devenit o valoare indispensabilă a consumului de produse culturale, întrucât oamenii duc o viață mult mai intensă și își doresc să participe la activități într-un mod cât mai personal”, a spus Ciprian Ștefan, manager Muzeul ASTRA.

În programul ASTRA Multicultural se va regăsi și seminarul ,,ASTRA Multicultural – Patrimoniu cultural. Valoare. Perspective naționale și internaționale„. Acesta se va desfăşura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Pavilionul Muzeal Multicultural, și va reuni 50 de etnologi, sociologi, antropologi, muzeografi, din muzee, institute de cercetare şi universități care se vor angaja în discuţii despre cercetarea, conservarea, protejarea şi punerea în valoare a culturii și a meșteșugurilor tradiţionale din țară și din străinătate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302