Harghita pariază pe turismul “de familie”

Harghita pariază pe turismul “de familie”
person Horeca
access_time_filled

În județul Harghita, în prima jumătate a anului s-au înregistrat 232.852 de înnoptări, o creștere cu 18,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, cifrele oficiale arată că în județ au sosit 99.344 de turiști, cu 8,3% mai mulți decât în ianuarie-iunie 2022.

Printre principalele aspecte ce diferențiază destinația Harghita de alte regiuni din România este programul “Visit Harghita – Family Friendly”, gândit special pentru familiile dornice de o vacanță în inima naturii, într-o locație ușor accesibilă cu mașina și care să ofere suficiente oportunități de petrecere a timpului liber. Pentru obținerea certificatului Family-friendly, unitățile de cazare și catering trebuie să dețină un certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului României și, în același timp, să îndeplinească criteriile Visit Harghita – Family-friendly, conformitatea fiind verificată constant de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita. Chiar și atracțiile și programele turistice pot obține certificarea Visit Harghita – Family friendly, în fiecare an echipa Visit Harghita acordând certificatul Family-friendly pentru trei atracții turistice. Începând din 2020 şi până în prezent, 135 de antreprenori în domeniu, plus muzee și asociații au fost certificate Family-friendly.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302