Hilton este prezent la Târgu Mureș

Hilton este prezent la Târgu Mureș
person Horeca
access_time_filled

În luna iulie a avut loc inaugurarea hotelului Hampton by Hilton în Târgu Mureș, o investiție de 11 milioane de euro a Multinvest Group, co-finanțată în proporție de 35% de Fundația Pro Economica. Construcția clădirii de 6 etaje și o suprafață utilă de 5.000 de mp a început în aprilie 2021 și a durat doi ani. Hampton by Hilton Târgu Mureș are o capacitate totală de 115 camere și a fost clasificat la 4 stele.

Printre avantajele hotelului Hampton by Hilton se numără poziționarea excelentă în orașul Târgu Mureș, facilă atât turiștilor, cât și oamenilor de afaceri care ajung în interes de serviciu în localitate, designul camerelor și al spațiilor comune și facilitățile oferite.

Noul hotel are o suprafață utilă de .000 de metri pătrați, unde au fost amenajate 115 camere moderne și elegante, parcare subterană, bar, recepție, lobby, restaurant precum și o sală de conferințe modernă, toate menite să ofere confort oaspeților.

Camerele au diferite capacități și diverse dotări, de la camere standard single până la camere de familie comunicante, adresându-se astfel mai multor tipologii de turiști: business, leisure, grupuri, familii.

Pandemia și conflictul din Ucraina au ridicat cu peste 15% costurile investiției
Valoarea totală a investiției s-a ridicat aproximativ la 11 milioane de euro. Clădirea hotelului a fost construită folosind structuri inovatoare de grinzi metalice, pereți din beton armat monolit și o fațadă ventilată cu performanțe termoenergetice ridicate, similară cu celelalte clădiri din complex. Am lucrat conform manualului de identitate vizuală al grupului Hilton, utilizând exclusiv materiale de calitate și furnizori aprobați. (…) Aproximativ 67% din costul total al investiției reprezintă construcția clădirii, iar 33% reprezintă costurile echipamentelor și dotărilor interioare”, a declarat Margit Gogolák Hrubecz, co-proprietar Multinvest Group.

Inițial, suma planificată pentru această investiție era una cu peste 15% mai mică, iar finanțarea Pro Economica se ridica la 50% din totalul necesar. Însă perioada dificilă traversată la nivel mondial, cu pandemie și conflict armat la granițele României, au ridicat considerabil costurile preconizate, astfel că din cei aproximativ 11 milioane de euro investiție totală, Fundația Pro Economica a susținut 35%, adică circa 3,85 milioane de euro.

Investiția, susținută de Fundația Pro Economica a fost realizată cu ajutorul Programului de Dezvoltare Economică a Regiunii Transilvaniei. Strategia de dezvoltare economică a fundației identifică două domenii principale de dezvoltare: agricultura și turismul. Dezvoltarea integrată a acestor două sectoare economice poate fi, în opinia noastră, garanția unei dezvoltări durabile și pe termen lung în regiune. Construirea hotelului Hampton by Hilton la Târgu Mureș, un brand internațional, răspunde acestui obiectiv și, prin urmare, ne bucurăm că această investiție a fost realizată. Proiectul lor a fost depus la noi în 2019, contractul de finanțare a fost semnat în 2021, iar astăzi, la 4 ani distanță de primele demersuri, vedem cu toții rezultatele extraordinare”, a completat Mónika Kozma, președintele Fundației Pro Economica Alapítvány.

11 noi hoteluri în Transilvania și 500 de locuri noi de muncă
Fundația Pro Economica Alapítvány investește circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania. Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potențial demonstrat în ultimii ani, astfel că investițiile vor genera o creștere economică substanțială, vor crea noi locuri de muncă, dar și noi oportunități pentru turiști. 11 hoteluri de 4-5 stele și facilități turistice suplimentare au fost deja aprobate, dintre care și acest hotel din Târgu Mureș, un alt hotel de business în Sfântu Gheorghe și un hotel cu zona amplă de wellness și SPA în Sovata. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă și totalizează aproximativ 700 de camere de cazare.

Despre Fundația Pro Economica Alapítvány
Fundația Pro Economica Alapítvány este o organizație care are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor din România, dezvoltarea condiţiilor de viaţă economică, socială, culturală şi religioasă, bazată pe cercetări ştiinţifice şi tehnice. Scopul programelor demarate de către Fundație este de a crea un climat economic prielnic dezvoltării afacerilor loacale, prin păstrarea tradițiilor și valorilor din regiune.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302