HORA adresează o scrisoare deschisă autorităților

HORA adresează o scrisoare deschisă autorităților
person Horeca
access_time_filled

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România a dresat o scrisoare deschisă Guvernul României, Ministerul Sănătății, Prefecturii Municipiului București, prin care, în contextul în care pe 7 martie expiră Ordonanța 171/07.02.2022 și, mai ales, luând în considerare scăderea semnificativă a cazurilor de pacienți în ATI, în numele întregii industrii HORECA, solicită ferm ridicarea restricțiilor în acord cu situația actuală.

„Sectorul ospitalității are nevoie să funcționeze normal, are nevoie urgentă de revenire la funcționare completă, pentru a preveni un colaps financiar și pentru a combate criza de personal fără precedent, din cauze lipsei predictibilității”, se arată în scrisoare.

Solicitarile sunt:
*Ridicarea completă a limitei de oră, respectând aceleași măsuri de acces pe baza certificatului verde, av/nd în vedere că în întreaga Europă nu mai există limită de oră în restaurante, cafenele și baruri.
*Funcționarea la capacitate maximă a spațiului. Odată ce accesul se face exclusiv pe baza certificatului verde, limitarea capacității nu mai este justificată.

„Este vital pentru industria noastră revizuirea de urgență a restricțiilor întrucât urmează o perioadă foarte bună pentru antreprenorii din acest domeniu, iar eliminarea limitării de oră cel puțin ar conta enorm pentru companii.
Am respectat până acum cu strictețe toate măsurile propuse și impuse, am susținut demersurile autorităților și am fost un partener redutabil în promovara campaniei de vaccinare. Am ajuns însă într-un punct în care ne simțim complet desconsiderați și fără sprijin suficient.
Solicităm de urgență o întâlnire și un dialog pe marginea măsurilor anunțate în spațiul public. Considerăm că o industrie relevantă pentru economia unei țări și grav afectată de criza sanitară trebuie consultată înainte de orice decizie, iar recomandările și solicitările noastre nu pot fi complet ignorate.
Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din acest domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică”, menționează adresarea semnată de Ion Biriș, Președinte HORA.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302