Kempinski Poiana Brașov va fi inaugurat în 2026

Kempinski Poiana Brașov va fi inaugurat în 2026
person Horeca
access_time_filled

Kempinski Hotels a dezvăluit recent intenția de deschide în Poiana Brașov un complex de schi contemporan care va fi primul hotel cu cinci stele din regiunea Transilvaniei și prima adresă Kempinski din România.

Proiectul de 70 de milioane de euro marchează prima incursiune a dezvoltatorului cu sediul în București, Rock Holding, în spațiul ospitalității de lux, după dezvoltarea cu succes a unei colecții de proiecte rezidențiale de calitate în capitala României. Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, consultant cu experiență în industria ospitalității de peste 20 de ani.

Prezența lanțului hotelier Kempinski validează destinația Brașov ca primă opțiune pentru sporturile de iarnă și denotă cât de importantă este prezența unui aeroport internațional în proximitate. Proiectul viitor va cuprinde facilități caracteristice unui complex turistic de cinci stele, incluzând mai multe restaurante și un centru de spa conform standardelor internaționale. Proiectul a reușit să parcurgă cu succes toate formalitățile de planificare urbană, iar construcția urmează să înceapă în viitorul apropiat. Acest nou proiect de lux, aliniat cu clasificările internaționale, este situat în zona centrală a Poianei Brașov. Pe de altă parte, va fi primul hotel din România care aparține unui brand de lux”, spune Mircea Drăghici, managing partner Est Hospitality.

Munții din regiunea Brașovului sunt unii dintre cei mai spectaculoși din lume și suntem încântați că am găsit o nouă destinație pentru Kempinski în Poiana Brașov”, a declarat Bernold Schroeder, CEO Kempinski Group și President of the Management Board Kempinski AG.Ne dorim ca împreună cu Rock Holding să implementăm cele mai ridicate niveluri de lux pe scena ospitalității din regiune și să oferim o experiență cu adevărat de cinci stele tuturor turiștilor care vor alege România.”

Cele 120 de camere și suite vor fi completate de facilități extinse de spa și wellness și trei restaurante, ce vor prezenta aromele bucătăriei românești și internaționale. Un centru de conferințe și un spațiu de evenimente cu priveliști montane oferă facilități pentru evenimente corporate și nunți de vară.

În spatele unei fațade elegante și contemporane, hotelul promite o estetică minimală și naturalistică, cu materiale de construcție naturale, linii organice fluide și interioare care reflectă peisajul Munților Carpați.

Poiana Brașov este fără îndoială una dintre cele mai atrăgătoare părți ale României și are un mare potențial de dezvoltare”, spune Mircea Cotiga, CEO și Fondator, Rock Holding.Viziunea noastră pentru Kempinski Poiana Brașov este de a crea un refugiu montan luxos unde vizitatorii pot alege să facă cât sau cât de puțin doresc, cu o serie de facilități în interior și o abundență de activități în aer liber la doar un pas. Hotelul Kempinski va oferi cazare de lux oricui caută o bucată de paradis în Munții Carpați”.

Oaspeții care se cazează la complexul de munte Kempinski Poiana Brașov vor avea acces direct la aproape 24 de kilometri de pârtii de schi pe flancurile Masivului Postăvarul, una dintre cele mai pitorești zone sălbatice din Europa Centrală.
De asemenea, în mai puțin de 45 de minute, oaspeții pot ajunge la unele dintre cele mai remarcabile atracții ale României, inclusiv Castelul Bran, locul de naștere al Contelui Dracula, turlele de basm ale Castelului Peleș și zidurile puternice ale Cetății Râșnov, precum și în orașul Brașov.

Despre Kempinski
Creat în 1897, Kempinski Hotels este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa. Grupul Kempinski administrează 82 de hoteluri și reședințe în 35 de țări și are în prezent peste 26 de proiecte în dezvoltare la nivel mondial.Portofoliul cuprinde proprietăți istorice, hoteluri urbane, stațiuni și reședințe spectaculoase. Kempinski este membru fondator al Global Hotel Alliance (GHA), alianță globală de mărci independente de hoteluri.

Despre Mircea Drăghici
Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality Consulting, este primul român absolvent al programului MBA (specializarea strategie și finanțare în industria ospitalității) al Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL – 2007) și lucrează în industria ospitalității de aproape 25 de ani, dintre care ultimii 16 ani în consultanță (studii de piață și fezabilitate, selecție operatori hotelieri, dezvoltare strategică, evaluare). Mircea este totodată membru fondator al Asociației Incoming Romania, membru al AEHL (Alumni EHL) și membru al UNEVAR (Asociația Evaluatorilor din România).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302