KFC susține nevoile alimentare și de educație pentru copii din medii defavorizate

KFC susține nevoile alimentare și de educație pentru copii din medii defavorizate
person Horeca
access_time_filled

Printr-un parteneriat cu SOS Satele Copiilor România, KFC sprijină 77 de copii din familii defavorizate, asigurându-le resursele financiare pentru acoperirea nevoilor de alimentație și educație școlară. Demersul este parte a platformei “Meniul Zilei de Mâine”, o inițiativă pe termen lung a Sphera Franchise Group, holdingul care deține compania ce operează KFC în România, prin care va ajuta persoane vulnerabile cu nevoile de hrană și de educație.

Meniul Zilei de Mâine înseamnă angajamentul nostru de a construi la bunăstarea comunităților, prin proiecte în două zone care fac parte din ADN-ul nostru – alimentație și educație. Credem că, astăzi, nimeni nu ar mai trebui să își pună întrebarea „Eu ce pun pe masă mâine?”, iar părinții cu atât mai puțin. Și suntem convinși că educația este singura modalitate de a crea șanse egale pentru cei aflați în situații inegale. Asigurând nevoile alimentare și investind în educație, construim un viitor mai bun. Primul pas îl facem astăzi, ajutând copii din două localități din Teleorman, prin intermediul unuia dintre partenerii noștri tradiționali, SOS Satele Copiilor„, Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

Pentru cei 77 de copii din localitățile Mereni și Trivalea Moșteni, KFC direcționează o parte din vânzările Hot Bucket, unul dintre cele mai apreciate produse din meniu, iar sumele vor fi utilizate pentru asigurarea necesarului alimentar zilnic, dar și a accesului la resurse educaționale.

De 30 de ani, misiunea SOS Satele Copiilor este aceea de a oferi o familie iubitoare pentru fiecare copil, iar KFC România este un partener drag, implicat de peste 8 ani în programele noastre. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit până acum și bucuroși de implicarea în cele două localități. Una dintre grijile cele mai mari ale familiilor vulnerabile este legată de posibilitatea de a-și trimite copiii la școală. Iar dacă o fac, vor avea cu ce să-i îmbrace sau cu ce să le pregătească pachețelul cu mâncare? Lipsa educației creează un scenariu sumbru atât pentru copii, cât și pentru părinții lor, iar cercul vicios al sărăciei nu poate fi întrerupt. Prin Meniul Zilei de Mâine, le oferim familiilor vulnerabile șansa de a privi cu încredere la ziua de mâine. Șansa de a crede într-o schimbare în bine”, Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Lansarea platformei Meniul Zilei de Mâine este marcată printr-o expoziție care cuprinde fotografii realizate de fotograful Vlad Bâscă, precum și obiecte din viețile cotidiene ale beneficiarilor, oferind o perspectivă autentică asupra realității acestor comunități.

Când mi s-a povestit prima dată de proiect, am fost foarte încântat că voi avea ocazia să lucrez făcând fotografie observațională. Acum, că am cunoscut și petrecut timp cu aceste familii, cel mai tare m-ar bucura să le putem ajuta, împreună”, Vlad Bâscă, fotograf, autorul expoziției “Meniul Zilei de Mâine”.

Expoziția “Meniul Zilei de Mâine” va fi accesibilă publicului larg în perioada 16 – 18 iunie, la Galeria Galateca din București.

Fotografiile pot fi, de asemenea, vizualizate pe site-ul proiectului: www.meniulzileidemaine.ro.

Despre Sphera Franchise Group S.A.
Sphera Franchise Group activează în industria de food service din România, deținând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România și KFC în Chişinău, Republica Moldova, și în anumite zone din Italia.

Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, ce derulează programe în 138 de ţări.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302