Peste 3 milioane de lei strânși în cadrul campaniei de donații McHappy Day®

Peste 3 milioane de lei strânși în cadrul campaniei de donații McHappy Day®
person Horeca
access_time_filled

Campania anuală de strângere de donații McHappy Day®, derulată de McDonald’s® și Fundația pentru Copii Ronald McDonald®, a adunat la finalul anului 2023 peste 3 milioane de lei, pentru a oferi ajutor familiilor din România care au copiii spitalizați. Suma colectată a fost obținută prin intermediul donațiilor din restaurantele McDonald’s®, prin vânzarea jucăriei Rin, și cu sprijinul companiilor partenere.

Cu fondurile colectate, Fundația va achiziționa echipamente și dotări pentru secțiile de pediatrie a șase spitale din patru orașe din România: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” și Institutul Clinic Fundeni din București, Spitalul Clinic Municipal Filantropia – Secția pediatrie din Craiova, Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj- Napoca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Peste 200 de paturi ATI, paturi de salon pentru copiii spitalizați și pentru însoțitori urmează să ajungă în cele șase spitale.
Campania McHappy Day® s-a desfășurat în perioada 20-26 noiembrie 2023, în toate restaurantele McDonald’s® din țară, iar partenerii Fundației pentru Copii Ronald McDonald® au contribuit la susținerea ei până la finalul anului 2023.

Pe durata campaniei, clienții McDonald’s® au avut posibilitatea să contribuie cu donații în restaurante, la casele de marcat sau în cutiile special marcate, pentru a sprijini RMHC în misiunea sa de a ține familiile împreună. Totodată, sistemul de donare pus la dispoziția clienților a inclus și alte opțiuni: pentru fiecare Happy Meal achiziționat de clienți, lanțul de restaurante a donat 1 leu Fundației, iar cei care au dorit să doneze via SMS, puteau trimite un mesaj cu textul FAMILIE la 8845, activând o donație lunară în valoare de 2 euro, sau online, accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza.
Implicarea partenerilor din mediul de business a reprezentat o altă componentă importantă pentru succesul McHappy Day®. Mai mult de 100 de sponsori s-au alăturat cauzei, având deja parteneriate de tradiție cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald®.

Încă din 1998, Fundația pentru Copii Ronald McDonald® s-a dedicat îngrijirii familiilor aflate în momente grele. A luptat pentru un viitor în care toți copiii beneficiază de servicii medicale de înaltă calitate, cu părinții lor mereu alături, implicați în mod direct în procesul de vindecare. Așa au apărut Casele Ronald McDonald, unde părinții beneficiază de cazare gratuită pe durata tratamentului copiilor lor.

Cele trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași, situate în curtea spitalelor de pediatrie partenere, au oferit peste 100.000 de nopți de cazare, mese calde precum și servicii de consiliere pentru peste 23.000 de părinți aflați în cea mai mare cumpănă a vieții – un diagnostic grav al copilului lor. Totodată, Fundația a oferit anual spitalelor de copii partenere suportul de care au nevoie și pe care acestea l-au solicitat. Până în prezent, valoarea implicării în comunitate a depășit 10 milioane de euro în cei 26 de ani de activitate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302