Revenirea călătoriilor, studiu Accor

Revenirea călătoriilor, studiu Accor
person Horeca
access_time_filled

Un studiu realizat de Accor relevă optimismul cu privire la revenirea călătoriilor în 2022, iubitorii de travel intenționând să cheltuiască în medie cu 39% mai mult pe călătorii în 2022, comparativ cu 2019, și să facă în medie patru călătorii în acest an.

Studiul a intervievat 6.000 de persoane din cinci țări – Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia și Rusia – despre preferințele și dorințele lor în materie de călătorii. Rezultatele au fost favorabile și indică aprecierea pentru călătorii și timpul dedicat vacanței. În ciuda recentelor bariere puse de variantele Delta și Omicron, peste 80% dintre respondenți intenționează să călătorească în 2022. Aceștia doresc să călătorească mult și, după doi ani de restricții, vor să cheltuiască sume semnificative.

Studiul face parte dintr-un raport aprofundat privind tendințele de călătorie în Europa de Nord, publicat de Accor, care examinează modul în care schimbările de comportament post-Covid vor influența modul în care călătorim, trăim, lucrăm și ne petrecem timpul liber în 2022 și în viitor.

Dorința de a evada către destinații însorite a crescut, întrucât vacanțele pe plajă se află în fruntea listei de dorințe pentru călătorii în 2022, 33% dintre respondenți planifică escapade la soare și nisip. Se așteaptă ca citybreak-urile (26%) să revină, pe măsură ce prinde contur din nou chemarea culturii cosmopolite.
Cercetarea pre Omicron a indicat că unul din cinci (20%) a căutat evadări la țară, dar recenta creștere a pandemiei a dus la o dorință crescută pentru evadarea din spațiul urban, cu 30% dintre călători care caută vacanțe în natură în 2022.
La sfârșitul anului 2021, doar 14% dintre călători plănuiau vacanțe prelungite (”staycation”), iar la începutul anului 2022, acest număr s-a dublat la 28%. În general, 25% dintre respondenți sunt mai predispuși la staycation-uri ca urmare a Omicron. După doi ani dificili, 14% dintre europeni aspiră la luxul absolut și plănuiesc călătoria vieții lor pentru a compensa toate călătoriile pierdute în anii pandemiei.

Italia a fost identificată ca fiind destinația numărul unu pentru călătorii din Europa. În plus, 55% dintre cei intervievați intenționează să își mențină călătoriile în Europa, iar dintre cei care doresc să exploreze dincolo de granițele continentului, 13% plănuiesc călătorii în America de Nord și 11% în Asia de Sud-Est.

30% dintre persoane planifică și rezervă în mod activ călătorii pentru prima jumătate a anului, 50% pentru a doua jumătate a anului și aproape unul din cinci (17%) rezervă deja călătorii pentru 2023.

Studiul evidențiază un apetit pronunțat pentru călătorii, însă prezintă, totodată, și schimbările anticipate. 1 din 5 respondenți (22%) spune că prioritățile de călătorie vor fi diferite după pandemie. Flexibilitatea rezervărilor și standardele sanitare ridicate se află în fruntea listei de lucruri pe care europenii le așteaptă ca fiind „must have” în 2022 și după această dată. 31% doresc standarde de sănătate și siguranță mai clare, iar 1 din 5 (19%) ar fi dispus să plătească mai mult pentru o cameră de hotel dacă aceasta ar deține un premiu recunoscut pentru curățenie. 30% doresc mai multă flexibilitate în ceea ce privește modificarea rezervărilor. Tehnologia va juca, de asemenea, un rol semnificativ în oferirea unei experiențe de călătorie mai ușoare din punct de vedere al contactului, 23% dintre călătorii europeni așteaptă mai multe opțiuni de plată fără contact și 17% doresc o creștere a tehnologiei hoteliere, de la servicii pentru clienți prin WhatsApp, până la îmbunătățiri în calitatea și funcționalitatea televizoarelor din camerele de hotel.

Modul în care călătoresc oamenii este, de asemenea, în curs de schimbare. 16% se anticipează mai puține călătorii cu avionul în 2022, 18% prevăd o revenire a călătoriilor cu trenul și cu mașina, iar 13% se așteaptă ca planificarea de multiple călătorii în același interval să continue ca standard în 2022, oferind călătorilor siguranța că cel puțin una dintre călătorii ar trebui să se desfășoare conform planului.

Un lucru pozitiv întâlnit în anii Covid este creșterea gradului de conștientizare a sustenabilității ca fiind un aspect prioritar. Sustenabilitatea și impactul călătoriei asupra climei și a planetei reprezintă acum un factor pentru 87% dintre oameni. Acest lucru influențează alegerea destinației, a modului de a ajunge acolo, a cazării și a activităților pe care le pot întreprinde în timpul călătoriei.

Mindful Travel va fi o tendință majoră în 2022. Rolul emoțional și experiențial al călătoriilor are, de asemenea, mai multă importanță acum decât oricând. 66% dintre participanții la studiu sunt de acord. După doi ani de restricții, zicala „schimbarea este la fel de bună ca odihna” nu a fost niciodată mai adevărată. 67% sunt de acord.

Cele mai importante 10 tendințe de călătorie ale Accor:
MILIONARII DE VACANȚĂ – Dacă au bani, oamenii – după doi ani de restricții – vor să-i cheltuiască;
BIOFILIA – Chemarea naturii rămâne puternică, călătorii îndreptându-se spre litoral și destinații de la țară;
DURATĂ MAI LUNGĂ – Sustenabilitatea, nevoia de relaxare și înbinarea călătoriilor cu programul de lucru (workations), toate acestea contribuie la călătorii mai lungi;
BUCURIE ARTIZANALĂ – Autoperfecționarea, învățarea și experiențele din călătorii;
SOLITUDINE – Călătoriile solo, auto-îngrijirea și „timpul pentru mine” sunt așteptate să explodeze în 2022;
HYBRID WORKING – Noul călător de afaceri, influențat de munca hibridă, workspitalitatea și noile modalități de lucru;
CELEBRAREA ORAȘELOR – După doi ani de izolare, oamenii vor să se simtă din nou parte din viața oamenilor;
NOII COMPANIONI – vacanțele în grupuri mari (Big Bubbles), călătoriile bunicilor cu nepoții (Gramping) și călătoriile cu animalele de companie sunt tendințe în creștere;
HOTELURILE REZIDENȚIALE – Ascensiunea reședințelor de marcă;
LOYALTY – ALL: Accor Live Limitless, cel mai bun companion de călătorie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302