S-a lansat Ghidul de practică în industria ospitalității

S-a lansat Ghidul de practică în industria ospitalității
person Horeca
access_time_filled

„Ghidul de practică în industria ospitalității” a fost lansat săptămâna aceasta la Novotel Bucharest City Center, fiind un proiect realizat de Premier Hospitality și Asociația „Edu4Tourism”, cu sprijinul Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).


Scopul acestui ghid este de a oferi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă buna practică în HR și în unitățile turistice. Acesta poate fi descărcat gratuit de pe educatie-hotel.ro

Inițiatorii își doresc:
*să crească procentul elevilor care în urma absolvirii școlilor de profil să rămână și să-și desfășoare activitatea în industria ospitalității;
*să ofere un suport părinților pentru a înțelege activitățile și meseriile pe care copiii lor le pot îmbrățișa într-o unitate turistică;
*să ofere suport agenților economici care au nevoie de personal calificat, pentru a oferi servicii la standarde ridicate.


 
Nu vom avea niciodată societatea pe care o visăm dacă nu vom investi în educație. Nu vom avea nici turismul pe care ni-l dorim, serviciile pe care le așteptăm în turism și în orice alt domeniu, dacă nu vom avea grijă de cea mai importantă perioadă de pregătire pentru viață a tinerilor. Practica este esențială în formarea lor ca oameni și profesioniști. Încercăm prin acest ghid să abordăm stagiul de practică într-o altă manieră, într-o variantă structurată care vine dintr-un proces amplu de consultare a tuturor părților implicate. Suntem convinși că rezultatele nu vor întârzia să apară și în curând ne vom bucura cu toții de ele. Pentru că, nu-i așa, putem spune citându-l pe Nelson Mandela că “educația este cea mai puternică armă care poate schimba lumea”, a spus Călin Ile, Președinte FIHR.


 
La evenimentul de lansare a „Ghidului de practică în industria ospitalității” au luat cuvântul:
• Rocsana Borda – Coordonator proiect Ghid practică
• Larisa Ile – Președinte Asociatia „Edu4Tourism”
• Marius Bazavan – Leader Grup Educație FIHR & Membru Comitet Director FIHR
• Călin Ile – Președinte FIHR
Printre participanți au fost și reprezentanți ai ISMB (Nicoleta Negoianu și Irina Rat – Inspectori Școlari pentru Învățământ Profesional și Tehnic), CNDIPT (Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic) – Ancuța Ciobanu – Inspector Specialitate Coordonator București Ilfov, profesori și membri ai asociației Edu4Tourism, elevi care efectuează sau care au finalizat stagii de practică în unitățile de cazare, mass media, hotelieri membri FIHR.


Pornind de la ceea ce spunea Malcom Forbes „Scopul educației este acela de a schimba o minte goală cu una deschisă” acest ghid a fost creat ca un prim pas în încercarea noastră de a construi o relație solidă și corectă între părinți, școală și hoteluri / agenți economici. Fiecare parte implicată trebuie să înțeleagă importanța educației chiar dacă vine cu un cost. Haideți să vedem acest cost ca și investiție și să susținem procesele educaționale”, a menționat Rocsana Borda, coordonator proiect Ghid practică și membru afiliat FIHR.

Subliniez importanța curriculumului de practică, ca principal liant experiențial între școală și industria turismului, un element ce trebuie să fie inovator și creator de perspectivă interdisciplinară, cel care conturează esența pasiunii pentru meserii in turism.
De aceea, consider că ghidul va fi un util instrument pentru mediul academic, profesioniștii din turism, elevi și părinți deoarece, combinarea practicii și teoriei într-o manieră integrată contribuie la asigurarea calității educației în domeniul turismului, la promovarea oportunităților de angajare, la creșterea recunoașterii importanței turismului pentru dezvoltarea economică a țării
”, a precizat Prof. Ec. Dr. Larisa ILE, Președinte „Edu4Tourism” (Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism).

Ca antreprenor, vă pot asigura că cea mai bună investiție pe termen lung este în educație. Educația pentru generațiile viitoare este un beneficiu pentru noi toți, iar investiția în propria educație este una care nu se va deprecia niciodată și este poate cel mai important asset al fiecăruia dintre noi. Acest proiect îl văd ca un pas necesar în pregătirea viitorilor colegi din industria hotelieră, în același timp fiind un instrument practic pentru cei care le ghidează pașii elevilor și studenților: profesorii și tutorii de practică din unitățile hoteliere. Cred totodată că nu putem să vorbim de un viitor al nostru în industria ospitalității fără să fim direct implicați în construirea lui” , a spus Marius Băzăvan, Membru în Comitetul Director FIHR și Coordonatorul Grupului de Lucru pentru Educație din FIHR.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302