Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume

Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume
person Horeca
access_time_filled

Ediția a VIII-a a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume este sărbătorită în România
în perioada 8-23 noiembrie, cu un program bogat în inițiative pregătit de Ambasada
Italiei, Agenția ICE-București, Camera de Comerț Italiană pentru România,
Confindustria România, Consulatul Onorific al Italiei la Cluj-Napoca, Comites
România și Academia Italiană a Gastronomiei.

Evenimentul, realizat la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării
Internaționale, are anul acesta ca temă principală „La masă cu bucătăria italiană:
stare de bine cu gust”. Obiectivul este acela de a evidenția legătura dintre dieta
mediteraneană, sinonimă cu un regim alimentar sănătos și de bună calitate, și starea
de bine, înțeleasă ca un stil de viață corect și sănătos.


Săptămâna Bucătăriei Italiene în lume este, de asemenea, un prilej de a pune în
valoare tradițiile culinare și vinicole ale regiunilor și teritoriilor italiene; de a
reflecta asupra problemei esențiale a etichetării produselor alimentare, care
uneori este simplistă și înșelătoare pentru consumator; de a proteja produsele cu
denumire protejată și controlată, combătând fenomenul denumit Italian sounding
și de a desfășura activități de prezentare și internaționalizare a ofertei italiene de
formare în acest domeniu.
Invitat special al acestei ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene din România este Chef
Enrico Derflingher, unul dintre cei mai importanți maeştri italieni în arta culinară din lume.

Programul Săptămânii Bucătăriei Italiane 2023 în România cuprinde:
*cină de gală realizată în comun de Chef Derflingher și Chef Radu Ionescu la
restaurantul Kaiamo, dedicat operatorilor din domeniu (8 noiembrie);
*cină de promovare a bucătăriei mediteraneene la Restaurantul Sara Sarroglia,
organizată de Camera de Comerţ Italiană pentru România (14 noiembrie);
*masterclass care include o demonstrație culinară adresată studenților
cursurilor de gătit și patiserie, operatorilor din domeniu și proprietarilor de
restaurante, axat pe lupta împotriva Italian sounding, organizat de
Confindustria România la Institutul Culinar Disciples Escoffier de la Săftica (14
noiembrie);
*activitate de formare realizată de către Roberto De Santis, maestru pizzar al
ICIF (Institutul Culinar Italian pentru Străini), destinată profesioniștilor
restaurantelor italiene din România și organizată de ICE-Agenţia București la
GastronoMetro, centrul de formare Metro cash & carry (14 noiembrie);
*cină cu chef Valerio Aprea şi pastry chef Eleonora Cavaleri, axată pe
promovarea produselor siciliene, cu participarea criticului de vinuri Carmine
Sgandurra, organizată de Consulatul Onorific din Cluj-Napoca în colaborare cu
Comites, la restaurantul Rodizio din Cluj-Napoca (18 noiembrie);
*spectacol muzical „Kiss Me Kate” la Teatrul de Operetă din București, urmat
de un moment festiv cu degustări de produse alimentare și vinicole italiene,
organizat de Academia de Gastronomie cu sprijinul Confindustria România (19
noiembrie);
*activitate de conștientizare destinată elevilor privind importanței unei diete
echilibrate și a unui stil de viață activ, în prezența medicului nutriționist și
gastroenterolog Luca Piretta, la Școala „Aldo Moro” din București, în
colaborare cu Federalimentare (21 noiembrie);
*activitate de instruire realizată de către chef și influencer Patrizia Paglieri
adresată profesioniștilor din restaurantele italiene din România, organizată de
ICE-Agenţia București la centrul de instruire GastronoMetro Metro
cash&carry, cu accent pe utilizarea brânzeturilor DOP și DOCG italiene în
restaurante (21 noiembrie);
*eveniment de promovare a dietei mediteraneene, în colaborare cu
Ambasada Libanului, organizat de ICE-Agenţia București la restaurantul
Roberto’s din cadrul Hotelului InterContinental Athénée Palace unde, pe lângă
specialități gastronomice și vinuri tipic italiene, vor fi oferite mâncăruri
libaneze pregătite cu produse autentice italiene, cu scopul de a arăta
versatilitatea acestora din urmă (23 noiembrie).


Pe toată durata evenimentului, restaurantele participante vor pregăti inițiative adhoc (reduceri, meniuri speciale, degustări) pe întreg teritoriul României.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302