Studiu: Vacanța școlară, cea mai aglomerată săptămână în stațiunile de la munte

Studiu: Vacanța școlară, cea mai aglomerată săptămână în stațiunile de la munte
person Horeca
access_time_filled

Anul acesta vacanța mobilă a copiilor este programată între 28 octombrie și 5 noiembrie, sincronizându-se cu perioada Halloween-ului, o sărbătoare care a devenit și în România tot mai populară în ultimii ani. Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, numărul rezervărilor de familie a crescut cu 32% în perioada minivacanței comparativ cu prima parte a lunii octombrie.

Cifrele Travelminit.ro arată că cele mai căutate destinații de toamnă rămân Brașovul, Sovata, Sibiul și Cluj-Napoca, opțiuni alese frecvent de români pentru acest sezon, în care foarte populare sunt și city break-urile.
Cei mai mulți români (43% dintre respondenți) spun că vor petrece un sejur de două nopți în timpul minivacanței. 22% dintre ei merg pe varianta unei singure nopți de cazare, 20% vor trei nopți, 9% vor petrece patru nopți, în timp ce restul procentelor se împart între cei care au alte opțiuni.

Cele mai scumpe destinații ale momentului sunt Brașovul, cu prețul mediu de 368 de lei (pentru două persoane/noapte), Băile Felix, cu prețul mediu de 295 de lei (pentru două persoane/noapte) și Sovata, cu prețul mediu de 256 de lei (pentru două persoane/noapte). Pentru cei care au un buget restrâns, există opțiuni la tarife prietenoase: Odorheiu Secuiesc și Bușteni, cu prețul mediu de 100 de lei (pentru două persoane/noapte), Târgu Mureș, cu prețul mediu de 102 lei (pentru două persoane/noapte), Iași, cu prețul mediu de 109 lei (pentru două persoane/noapte) și Câmpulung Moldovenesc, cu prețul mediu de 111 lei (pentru două persoane/noapte). În ceea ce privește tipul unității de cazare, procentele se împart în mod egal între hoteluri și pensiuni.

Având în vedere că anul acesta vacanța copiilor se sincronizează cu Halloweenul, Travelminit.ro a analizat și opinia românilor cu privire la această sărbătoare: 27% dintre ei sunt de părere că nu ar trebui promovat în România, 20% spun că nu avem nevoie de tradiții noi, 30% nu au o părere specifică pe această temă, în timp ce 23% consideră că Halloweenul e o sărbătoare simpatică.

Despre Travelminit.ro:
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este un jucător pe piața rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari). Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 200 milioane de euro și peste 500 de angajați.
În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziționat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia, cotată la bursă și cu sediul în Varșovia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302