The Odyssey – un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația

The Odyssey – un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația
person Horeca
access_time_filled

FINEWISE, agenția de marketing și comunicare specializată pe segmentul de produse și servicii premium, anunță lansarea The Odyssey, un concept de travel & leisure ce îmbină navigația, arta culinară și descoperirea culturilor locale, într-o serie de experiențe ce se vor desfășura în Europa, oriunde există ape navigabile, gastronomie fină și locuri superbe ce merită explorate.

Prima destinație The Odyssey este Grecia. Conceptul le propune turiștilor explorarea Atenei și a Insulelor Saronice, într-o călătorie în care catamaranele vor pleca din portul Atena și vor opri, pe rând, în Hydra, Poros, Aegina. Aici, cei prezenți vor avea ocazia să descopere spiritul și produsele locale.

Fiecare eveniment The Odyssey va beneficia de implicarea unui chef premiat, care va curatoria elemente de gastronomie fină, locală. Prima călătorie îl va avea alături pe Chef Bogdan Alexandrescu, cunoscut drept Chef Dexter, cel care va coordona partea culinară a experienței grecești. Chef Dexter este câștigătorul distincției Best Hotel Chef România 2023, un profesionist talentat, apreciat pe scena gastronomică locală și internațională.

Chef Dexter va delecta oaspeții cu preparate rafinate și va selecta cele mai interesante elemente de pe insulele din tur. Călătorii vor avea ocazia să se bucure de unicitatea Greciei, descoperind experiențe autentice și trăind clipe memorabile. De la selectarea peștelui direct de la pescari într-o piață locală pitorească, la prânzuri în aer liber pe catamarane, fiecare moment devine o incursiune în inima culturii grecești. Cina pe plaja din Poros sub cerul înstelat, înconjurată de peisaje de neuitat, oferă o experiență culinară deosebită. Călătorii se vor bucura de celebrarea bogăției insulei Aegina cu degustări specială de fistic și vinuri locale, explorând aromele unice ale acestei regiuni. Fiecare zi va fi presărată cu surprize neașteptate, adăugând un plus de magie și profunzime călătoriei prin cultura Greciei.

Momentul apogeului în această călătorie culturală și culinară este o cină spectaculoasă, la patru mâini, organizată într-un restaurant grecesc renumit. Aici, participanții vor avea privilegiul de a experimenta rafinamentul și sofisticarea preparatelor mediteraneene locale, pregătite din cele mai proaspete ingrediente, rezultat al colaborării atent gestionate a chefului roman cu cheful rezident al restaurantului. Astfel, în spiritul grecesc, The Odyssey devine o întâlnire a doi titani ai gastronomiei, o odă, în sine, adusă călătoriei profesionale și culinare a fiecărui chef. Din întâlnirea acestor două lumi, va rezulta o experiență unică, memorabilă.

Sunt fericit să mă alătur acestui proiect, să mă bucur la maximum de produsele locale grecești și să gătesc alături de un chef pe care îl admir și respect. Este întotdeauna o plăcere să creezi experiențe diferite pentru cei care apreciază gastronomia și care îmi permit să îi conduc în călătorii culinare memorabile”, a spus chef Dexter.

The Odyssey este o călătorie a legendelor, în care noi, fondatorii, ne implicăm cu sufletul deschis, pentru a curatoria elementele remarcabile ale unor culturi vibrante. Inspirată de Odiseea și de geniul literar al lui Nikos Kazantzakis, prima experiența își propune să ilustreze pasiunea noastră pentru artă, bucătăria și apele azurii liniștite ale Greciei. Suntem fericiți să lansăm acest proiect și știm, încă de pe acum, că el reprezintă doar primul dintr-o serie amplă, în care vom descoperi apele și cultura Europei”, a menționat Marilena Istrătescu, fondatoarea FINEWISE Agency și The Odyssey.

The Odyssey este un proiect realizat în colaborare cu Pikasea, agenția românească specializată în organizarea de experiențe pe ambarcațiuni de diferite mărimi, în mările și oceanele lumii.

Vacanțele pe apă sunt total diferite de ceea ce turiștii experimentează în destinațiile convenționale, în care se cazează la hotel. În primul rând, întreaga experiență este învăluită într-un context de sărbătoare și entuziasm, pentru că fiecare moment, de la plecare, la întoarcere, reprezintă o oportunitate de descoperire de noi locuri, insule și golfuri cu priveliști superbe. Sunt întotdeauna entuziasmat să observ călători care ni se alătură pentru prima dată și care sunt fascinați de felul în care își pot personaliza experiența și de cât de profund și diferit ajung să cunoască destinațiile propuse. Prima ediție The Odyssey va fi, cu siguranță, o revelație pentru cei prezenți, pentru că va oferi o oportunitate memorabilă, în care libertatea, distracția și siguranță se contopesc”, a declarat Marius Clain, fondator Pikasea.

Prețul expediției The Odyssey începe de la 1990 Euro / persoană și include întreaga experiență – acomodarea și călătoria pe catamaran, meniurile de mâncare și băuturi de pe ambarcațiuni și de pe insulele vizitate curatoriate de chef Bogdan Alexandrescu și, nu în ultimul rând, cina la patru mâini, organizată în restaurantul din Atena. Cei interesați pot opta pentru una dintre cele două perioade, 25 – 29 mai sau 29 mai – 1 iunie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302