Turiștii români redescoperă bucuria de a călători fără restricții

Turiștii români redescoperă bucuria de a călători fără restricții
person Horeca
access_time_filled

Ca urmare a relaxărilor și a eliminării tuturor restricțiilor, rezervările pentru România au înregistrat un trend crescător, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).
De asemenea, referitor la destinațiile externe, pentru turiștii români care se întorc din străinătate nu mai este nevoie nici de certificat, nici de test, nici de formularul PLF și, în plus, nu mai există carantină la revenirea în țară.


În ultimul week-end, gradul de ocupare a fost de 90-100% la mai multe hoteluri de pe Valea Prahovei, din Poiana Brașov, din alte stațiuni montane, stațiuni balneare sau pentru turism rural.
Românii rezervă, ca de obicei, pachete turistice pentru destinațiile de vară, profitând de ofertele tip early booking, care încă promovează reduceri de 15-35% până la 31 martie, aceasta fiind ultima lună cu reduceri mari.
Avioanele operează normal, de pe toate aeroporturile din România, iar țările încep să renunțe la restricții, total sau parțial. De exemplu, Franța a anulat, la fel ca și România, toate restricțiile, precum solicitarea de formular PLF, prezentarea testelor și certificatul verde.
La ora actuală, turiștii români rezervă pe termen scurt pentru destinații calde și exotice precum Egipt, Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaima), Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană sau optează pentru city break-uri în Europa. Ofertele early booking sunt căutate, ca de obicei, pentru Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Cipru, Malta sau Italia, dar și pentru litoralul românesc.


Românii au descoperit de mult timp plăcerea și beneficiile călătoriilor. Am observat că turiștii se gândesc mult la prezent. Românii sunt empatici, au sprijinit și sprijină refugiații ucraineni, așa cum a procedat ANAT, cu efort și dăruire, se bucură de viață și speră să fie pace. Însă concluzia este că viața merită trăită, așa că mulți români își fac deja planuri de călătorie pe termen scurt și mediu. Pot spune că situația rezervărilor este clar mai bună decât în aceeași perioadă a anului precedent”, subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302