Un eveniment gastronomic ce totalizează 10 stele Michelin

Un eveniment gastronomic ce totalizează 10 stele Michelin
person Horeca
access_time_filled


La ediția de anul acesta a festivalului Taste of Transylvania, ce se va desfășuira în perioada 12 – 15 septembrie, în Satul de vacanță și Pensiunea Skanzen din Boroș, gastronomia tradițională primește un nou contur, prin prezența unor maeștri culinari distinși cu un total de 10 stele Michelin. Taste of Transylvania va găzdui aproximativ 30 de expozanți, pregătiți să încânte papilele gustative ale participanților cu meniuri special create pentru festival, alături de o selecție generoasă de băuturi.
În plus, față de anii anteriori, oferta de programe a festivalului Taste of Transylvania s-a extins considerabil, incluzând un concert cu Bagossy Brothers, activități de cules de cartofi și de preparare de zacuscă, printre multe altele. Iată la ce ne putem aștepta în septembrie!


„Nu va fi mai mare, ci mai bogat în evenimente” – a spus Trucza Adorján, fondatorul Taste of Transylvania. „Mesajul principal a rămas același, adică protejarea și transmiterea valorilor gastronomiei și ale tradițiilor transilvane, numai că totul va fi realizat într-un cadru mult mai colorat și variat” – a detaliat Adorján.

Conceptele de „Pământ natal și pământ roditor” stau la baza evenimentului din acest an , fiind incluse o serie de activități menite să aducă în prim-plan gastronomia tradițională transilvăneană.
Festivalul va găzdui demonstrații de gătit tradițional, cum ar fi pregătirea de zacuscă, churut și vinete, desfășurate pe „Dealul Mamei”, la care se vor alătura mai multe organizații civile și cluburi sportive. „Zacusca pregătită de ei o vom oferi pentru un scop caritativ, iar, în același timp, aceasta va fi o posibilitate perfectă pentru a ne întâlni cu jucătorii noștri preferați ai echipei Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, sau ai echipei de hochei din Gheorgheni, ori cu reprezentanții de la Crucea Roșie Română sau de la Caritas. Mai mult de atât, acest program este principalul punct de întâlnire al perspectivei strategice a festivalului Taste of Transylvania și a Fundației.” – a explicat Kozma Mónika, directorul executiv al Fundația Pro Economica.


La „Bucuria în Bucate”, o bucătărie complet utilată, casnicele și bucătarii profesioniști vor începe prin a găti simultan rețete tradiționale. Această combinație între tradițional și modern promite să aducă rezultate interesante, susținute de programul de promovare turistică Visit Harghita, partener și susținător al festivalului în 2024.


Taste of Transylvania se pregătește să ofere vizitatorilor săi un weekend plin de delicii, spectacole culinare și workshopuri gastronomice. Fondatorul, Trucza Adorján, a subliniat că la ediția din acest an vor fi prezente atât restaurante cât și bucătari care susțin tradițiile locale, astfel încât preparatele vor include elemente centrale tradiționale precum carne de miel, mămăligă și hurut. Diversitatea bucătăriei transilvane va fi evidențiată prin specialități maghiare, ceangăiești, românești și secuiești.
Festivalul va colabora cu MÁV-START Zrt. pentru a facilita transportul cu trenul, oferind și un meniu special în vagonul Taste of Transylvania.


Anul acesta, la festivalul Taste of Transylvania, o noutate în materie de cazare este programul „Cazare la casă”, care permite vizitatorilor să se cazeze în casele locuitorilor din apropierea festivalului, la Lunca de Jos. Informațiile despre acest program și alte opțiuni de cazare vor fi disponibile pe pagina web a festivalului Taste of Transylvania. Biletele pot fi achiziționate de pe link-ul de pe pagina web a festivalului, iar organizatorii recomandă urmărirea paginilor de socializare pentru promoții viitoare. Un sondaj va fi lansat curând pentru a obține feedback de la oaspeți și pentru a ajusta festivalul conform preferințelor lor, participanții având oportunitatea de a primi cupoane cu reduceri pentru biletele de intrare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302