Ziua Porților Deschise în industria ospitalității

Ziua Porților Deschise în industria ospitalității
person Horeca
access_time_filled

În perioada 19 și 20 aprilie, membrii Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR) – hoteluri și companii afiliate – au primit elevi și studenți care doresc să activeze în domeniul ospitalității. Activitățile de pe parcursul celor două zile s-au desfășurat offline și online și au oferit o viziune de ansamblu asupra domeniului. Inițiativa, înscrisă în European Year of Skills, a avut loc în cadrul a 65 de hoteluri din 23 de orașe din țară, în care au fost așteptați aproximativ 1800 de participanți – elevi, studenți și cadre didactice.


În toată țara, membrii FIHR au organizat vizite de prezentare și workshop-uri practice pentru elevii și studenții interesați de o carieră în domeniu, de la a le face o incursiune în activitatea unui hotel la prezentarea tendințelor dictate de tehnologie (AI, VR, chatboți), de la introducerea unor subiecte specifice (din design, arhitectură, marketing etc.) la demonstrații interactive de abilități. Participanții au fost invitați de unitățile hoteliere să urmeze stagii de practică și au avut posibilitatea de a se angaja ulterior în domeniu.


“În contextul în care ne confruntăm cu un decalaj real între nevoia de oameni specializați în domeniu și posibilitățile actuale de recrutare, considerăm că este misiunea noastră să ne îndreptăm către generația tânără din România, care este deschisă nativ să înțeleagă termenul de ospitalitate și importanța comunicării și abordării pozitive, calități necesare în interacțiunea cu oaspeții. Investind în următoarea generație de profesioniști prin practică, internship și mentorat, putem dezvolta o forță de muncă talentată, promova o cultură a învățării continue și construi pe termen lung bazele unei cariere de succes. Pe măsură ce industria continuă să evolueze, este mai important ca niciodată ca operatorii din sectorul ospitalității să acorde prioritate dezvoltării și formării tinerilor profesioniști, asigurând un viitor mai bun pentru sectorul turism în ansamblu. Deschidem, totodată oportunitatea pentru mediul academic de a integra în modalitatea de predare informație despre tendințele din domeniu și experiență practică, astfel că, printr-o activitate de mentorat comună, putem face acest domeniu atractiv pentru tânăra generație”, a spus Simona Constantinescu, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.


Un interes deosebit a fost manifestat de elevii din clasele IX-XII, cu peste jumătate din înscrieri.

Receptivitatea a venit și din partea elevilor de clasa a VIII a, dar și a studenților și profesorilor îndrumători. În București, au participat, în cadrul sesiunilor organizate de peste 30 de hoteluri, aproximativ 700 de elevi, studenți și cadre didactice.


Partener al evenimentului: Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism – Edu4Tourism.

Despre FIHR
Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) este prima organizație patronală din turismul românesc, fiind prezentă la nivel național în 28 județe și cumulând peste 17.000 camere în proprietățile hoteliere membre, reprezentând interesele industriei hoteliere din România în ultimii 30 de ani, prin dialogul permanent cu autoritățile și mass media, precum si cu alte entități asociative la nivel național si european. FIHR este membru în Consiliul Consultativ pentru Turism, Alianța pentru Turism și Confederația Patronală Concordia. Este afiliată HOTREC la nivel european, organizație care reprezintă vocea ospitalității din Europa.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302