Ambasada Franței în România susține dezvoltarea restaurantelor pedagogice din liceele profesionale de specialitate

Ambasada Franței în România susține dezvoltarea restaurantelor pedagogice din liceele profesionale de specialitate
person Horeca
access_time_filled

restaurantepedagogiceSusținerea dezvoltării restaurantelor pedagogice în liceele profesionale de specialitate din România, precum și a claselor de învățământ dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor din ce în ce mai mari ale companiilor din domeniul turismului, reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Ambasadei Franței, potrivit domnului Jean-Philippe Bichaud, expert tehnic internațional în domeniul învățământului profesional, pe lângă Ministerul Educației Naționale.

în acest context, și în pregătirea celei de-a patra ediții a operațiunii „Gout de France/Good France”, care va reuni peste 3.000 de restaurante din 150 de țări, pentru a celebra gastronomia franceză, Ambasada Franței a făcut apel la elevi de la Colegiul Economic Viilor din București pentru a-l asista pe maestrul bucătar al Ambasadei în pregătirea dineului de pe 21 martie.

Operațiunea ‘Gout de France/Good France’ este o ocazie extraordinară de a le face cunoscută elevilor din România gastronomia franceză. Dincolo de aspectele legate de prepararea anumitor rețete, ei au ocazia să înțeleagă mai bine care sunt acele calități care transformă un bucătar într-un mare chef„, a mai spus Jean-Philippe Bichaud.

Solicitată, în 2015, de partenerii săi români pentru a colabora în domeniul reformei învățământului profesional în toate domeniile, Ambasada Franței în România, a dorit să susțină această reformă bazându-se pe proiecte din sectoare cheie. Sectorul gastronomic și cel al turismului, unde expertiza franceză nu mai trebuie demonstrată, au fost printre primele luate în considerare și s-a dezvoltat un program de cooperare.

în cadrul acestui program, Ambasada Franței a susținut punerea în contact a personalului din liceele de specialitate românești și franceze, organizând, în aprilie 2017, o primă vizită de studiu în Franța la care au luat parte 18 șefi de instituții din România, reprezentanți ai companiilor și Ministerul Educației.

De asemenea, pentru a consolida colaborarea eficientă cu Franța, Ambasada Franței a impulsionat și susținut crearea unei asociații românești a liceelor din domeniul turismului, care astăzi include 18 instituții de referință.

Pe de altă parte, în cursul acestui an va fi organizat un prim proiect de mobilitate a elevilor. Peste 100 de tineri francezi și români vor efectua, în restaurante, stagii practice de două săptămâni, precum și o săptămână de formare.

Totodată, Ambasada Franței a susținut și actualizarea curriculei pentru școlile profesionale de bucătari, prin implicarea domnului Patrick Pettenuzzo, bucătar francez care trăiește în România. Domnul Pettenuzzo a participat la comisiile însărcinate de realizarea curriculei organizate de Ministerul Educației Naționale la începutul anului 2017.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302