Arena Bucătarilor 2018 și-a ales câștigătorii

Arena Bucătarilor 2018 și-a ales câștigătorii
person Horeca
access_time_filled

Chef Ciprian Nicolescu: “Surpriza cea mai mare la Arena Bucătarilor 2018 am avut-o la juniori, care ne-au dat speranța că România gastronomică are un viitor”

Arena Bucătarilor, cel mai important concurs național de artă culinară dedicat profesioniștilor gastronomiei, și-a desemnat câștigătorii ediției 2018 în cadrul Marii Finale care a avut loc, în premieră anul acesta, în noul centru de excelență al gastronomiei românești deschis de Selgros Cash&Carry la Brașov, un centru destinat concursurilor, demonstrațiilor, prezentărilor și școlarizărilor gastronomice și unde se va filma totodată emisiunea Arena Bucătarilor de pe ProTV.

centruarenabucatarilor

8 tinere talente în arta culinară au concurat la categoria juniori care a avut loc sâmbătă, categorie care a fost câștigată de tânăra Dadiana Munteanu (18 ani), absolventă a unei școli profesionale de bucătari din Brașov și care lucrează în prezent în restaurantul Belvedere din Brașov.

Categoria Seniori a fost câștigată de Laurențiu Hairadin, Executive Chef la Heritage Ballroom din Fieni, aflat la a 3-a participare la Arena Bucătarilor, care și-a materializat astfel visul de a câștiga această competiție.

Orice participare la un concurs de profil gastronomic din țară este una benefică pentru noi lucrătorii din HoReCa întrucât te ajută să te dezvolți, să întâlnești oameni noi și înveți lucruri noi. Din punctul meu de vedere poți să fii un bucătar foarte bun, dar dacă stai izolat între patru pereți riști să te plafonezi. Este bine să ieși, să te implicit în diferite proiecte, cât îți permite timpul și serviciul, să participi la competiții de profil. Câștigarea concursului Arena Bucătarilor – ediția 2018 este pentru mine un vis devenit realitate.

Din punctul meu de vedere, ediția de anul acesta a fost cea mai bună de până acum din punct de vedere organizatoric – mă refer la noua locație, la echipamente, am avut tot ce ne trebuie să facem treabă. Eu sunt la a 3-a participare, mi-am dorit foarte mult să câștig, prima oară am ieșit pe locul 2, a doua oară nu m-am calificat în semifinală, dar anul acesta mi-am îndeplinit visul”, ne-a declarat Laurențiu Hairadin, extrem de emoționat, imediat după decernarea premiilor.

castigatoriarenabucatarilor

Chef Ciprian Nicolescu, membru în juriu, ne-a declarat că bucătarii care participă la Arena Bucătarilor sunt din ce în ce mai buni și mai pregătiți de la an la an, lucru care se vede în farfuriile prezentate de aceștia în concurs.

De la an la an sunt din ce în ce mai buni (concurenții, n.r.). Surpriza cea mai mare am avut-o la juniori, care pentru noi au fost o revelație. Am văzut niște copii extraordinari de talentați, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Deși este ca o picătură într-un ocean, ei ne-au însuflețit și ne-au dat speranța că România are un viitor cu ei, că gastronomia românească are un viitor cu acești tineri. Indiferent de mentorul bun pe care îl ai în spate, ca și concurent, când ajungi în Arenă, ești singur, tu gătești ce e în farfurie, iar ceea ce au pus ei în farfurie a fost extraordinar, de la textură la perfecțiunea cu care au gătit carnea. Acolo nu mai poți să zici că cineva a câștigat pentru că a avut mentorul respectiv. Mentorul își face treaba până la un moment dat, când ai intrat în cușca cu lei ești singur și tu gătești.

La seniori este o mare diferență față de anul trecut, concurenții sunt din ce în ce mai buni de la an la an. Se vede că aceștia sunt mult mai dornici să învețe și să câștige, iar din ceea ce pun pe farfurie se vede că lucrează foarte mult pe tehnici ceea ce nu poate decât să ne bucure foarte mult”, ne-a declarat Chef Ciprian Nicolescu, membru în juriu.

laurentiuhairadin

Potrivit acestuia, participarea la concursuri de profil este foarte importantă pentru tinerii bucătari și reprezintă o modalitate foarte bună de auto-evaluare.

La un concurs te evaluezi în primul rând pe tine ca bucătar, vezi ce faci bine, unde mai ai de lucrat, unde te situezi în comparație cu alții. încurajez pe toți bucătarii să facă acest lucru. Dacă rămânem între 4 pereți, riscăm să credem că totul se învârte în jurul nostru. Din punctul meu de vedere toți participanții la acest concurs sunt niște câștigători”.

De altfel, scopul concursului Arena Bucătarilor este tocmai de a-i determina pe bucătari să se pregătească mai mult, de a-i face să își dorească mai mult de la ei și de a contribui astfel la dezvoltarea lor profesională.  

Anul acesta a crescut numărul de înscriși în concurs. Am avut o bază de selecție importantă pentru că am reușit să atragem mulți oameni la preselecție și atunci am avut de unde alege, iar cei care au intrat în concurs au fost foarte bine pregătiți, lucru care s-a văzut și în finală. Seriozitatea concurenților este din ce în ce mai mare de la an la an, bucătarii vin tot mai bine pregătiți și își dau seama de importanța concursului. Cred că pe măsură ce noi am fost mai bine pregătiți au fost și ei mai bine pregătiți și mai doritori de a câștiga acest concurs, pentru că atunci când un concurs are o importanță mare și pregătirea concurenților pentru acel concurs este pe măsură. Practic, prin eforturile noastre de a organiza un concurs la un nivel atât de ridicat, îi determinăm și pe ei să se pregătească mai mult, să își dorească să devină mai buni de la an an și ne bucurăm să vedem evoluția lor”, ne-a declarat Daniel Badea, Directorul de Marketing al Selgros Cash&Carry.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302