Au mai rămas 30 de zile de înscriere în competiția S.Pellegrino Young Chef 2016

Au mai rămas 30 de zile de înscriere în competiția S.Pellegrino Young Chef 2016
person Horeca
access_time_filled

Cu o primă ediție a competiției ce s-a bucurat de un succes notabil, mai bine de 3000 de aplicanți, S.Pellegrino Young Chef anunță că au mai rămas 30 de zile de înscriere pentru ediția din 2016 a competiției globale de recrutare a celui mai bun tânăr chef din lume.

Această inițiativă unică, ce împarte lumea în 20 de arii geografice și în care se implică aproximativ 100 din cei mai buni bucătari internaționali ca jurați, 20 de finaliști, 20 de mentori și un juriu cu adevărat excepțional, reflectă dedicația S.Pellegrino pentru a susține tinerele talente, se arată într-un comunicat. Aplicațiile se pot completa până la data de 31 martie 2016 pe site-ul www.finedininglovers.com.

competitiepellegrino2016

S.Pellegrino Young Chef 2016 va prezenta un panel reînnoit de jurați, supranumit și Cei Șapte înțelepți, ce vor fi responsabili cu selecția celor mai talentați tineri bucătari din lume. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai prestigioși maeștri bucătari din lume, precum David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne și Roberta Sudbrack.

S.Pellegrino Young Chef este o competiție globală ce se desfășoară în mai multe etape:

Etapa Unu – Aplicația Online

începând cu 1 Ianuarie 2016 și până pe 31 Martie, toți tinerii bucătari internaționali vor avea posibilitatea de a-și depune aplicația împreună cu un preparat unic, în engleză pe site-ul www.finedininglovers.com, publicația online pentru cei pasionați de mâncare și gătit care este susținută cu mândrie de S.Pellegrino și Acqua Panna.

Tinerii aplicanți trebuie să aibă cel mult 30 de ani și trebuie de asemenea să aibă experiență de cel puțin un an de lucru într-un restaurant ca chef, sous chef sau chef de partie.

Etapa Doi – Selecția participanților Regionali și a Câștigătorului Regional

Toți candidații vor fi împărțiți în 20 de regiuni conform originii lor geografice, aplicatiile lor urmând să fie evaluate de ALMA, lider mondial pentru training și educație în ceea ce privește bucătăria italiană (www.alma.scuolacucina.it). De-a lungul lunii aprilie, ALMA va selecta zece finaliști pentru fiecare regiune, respectând cele cinci Reguli de Aur: ingrediente, îndemânare, geniu, frumusețe și mesaj.

… și Finalele Regionale

Cei zece finaliști selectați din cele 20 de regiuni geografice vor trece apoi la etapa Finalelor Locale, unde vor avea loc competiții live în fiecare regiune în perioada 1 Mai – 15 August. Pe parcursul acestei etape finaliștii vor găti preparatele lor unice pentru un juriu exclusiv format din bucătari de top independenți care vor gusta preparatele și vor selecta un câștigător, urmând cele cinci Reguli de Aur.

în regiunea Europei de Est, juriul include nume rezonante precum Adrian Hădean (România), Tomaz Kavcic (Slovenia) si Modest Amaro (Polonia).

Până la sfârșitul lunii august 2016, cei mai buni 20 de tineri bucătari regionali vor fi anunțați ca finaliști oficiali. Fiecărui finalist îi va fi atribuit un „Mentor Chef”, unul dintre membrii juriului regional, care vor oferi tinerilor bucătari sugestii pentru a îmbunătăți preparatul lor unic și pentru ai ajuta să se pregătească pentru finala la nivel mondial.

în regiunea Europei de Est Chef-ul Mentor este Adrian Hădean, unul din cei mai apreciați bucătari profesioniști din România, cunocut ca prezentator al unor emisiuni de televiziune si radio cu specific culinar, blogger culinar și jurat al unor competiții prestigioase de gătit.

Etapa Trei – Evenimentul de Sfârșit – Marea Finală

Pe 13 Octombrie 2016, toți finaliștii Young Chef se vor aduna în Milano pentru etapa finală, ce constă într-o competiție de gătit intensă, timp de două zile în fața unor jurați internaționali ce vor acorda premiul S.Pellegrino Young Chef 2016.

Regulamentul de concurs complet și formularul de cerere va fi disponibil pe www.finedininglovers.com. Revista online va acoperi, de asemenea, fiecare fază locală și internațională a proiectului cu conținut exclusiv, inclusiv Marea Finală Live din Milano .

Urmăriți concursul prin hashtag-ul #SPYoungChef pentru a nu pierde nicio actualizare cu privire la eveniment.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302