Bogdan Dănilă, Chef român cu o stea Michelin: Cea mai mare provocare a fost să vin la New York

Bogdan Dănilă, Chef român cu o stea Michelin: Cea mai mare provocare a fost să vin la New York
person Horeca
access_time_filled

Bogdan DanilaNăscut la Bistrița, Bogdan Dănilă a lucrat o perioadă de timp în echipa lui Gordon Ramsey și a fost nominalizat în topul celor mai buni 30 de bucătari sub 30 de ani din Marea Britanie. în prezent este executive chef al restaurantului Clocktower din cadrul hotelului New York Edition, parte a lanțului Marriott International. în 2017, Bogdan Dănilă a primit prima stea Michelin.

Pe 5 iunie 2020 Chef Bogdan Dănilă va participa în calitate de invitat special și keynote speaker la cea de-a ediție FORO International Forum for Reputation in Hospitality, care va avea loc la JW Marriott Grand Hotel din București.

în acest context, organizatorii FORO i-au adresat câteva întrebări lui Bogdan Dănilă, despre activitatea de bucătar și provocările acesteia, dar și despre ce înseamnă pentru el reputația în sectorul restaurației.

FORO: Cum ați defini reputația unui restaurant?

Chef Bogdan Dănilă: Reputația unui restaurant este dată de oamenii care lucrează acolo, dacă sunt pasionați de ceea ce fac și dacă au un nivel profesional asemănător. De asemenea este foarte important să fii la locul potrivit și la timpul potrivit. Contează mult conceptul, locația, trendul. Trebuie să îți asculți clienții și fii flexibil întotdeauna pentru o schimbare de concept.

FORO: Care a fost cea mai mare provocare din cariera dumneavoastră de Chef?

Chef Bogdan Dănilă: Cea mai mare provocare a fost să vin la New York, să descopăr produsele și modul foarte comercial în care personalul lucrează. Aici totul este despre cum să faci bani, comparativ cu Europa, unde restaurantele sunt pasiuni de o viață, iar personalul vrea să progreseze și să devină mai bun.

FORO: Ce sfat ați da tinerilor Chefi români, la început de carieră?

Chef Bogdan Dănilă: Muncește inteligent și ia orice obstacol ca pe o oportunitate de a deveni mai bun. Descoperă-ți toate abilitățile de bază înainte de a experimenta cu mâncarea. Fii modest și rămâi concentrat !

Mai multe pe www.borocommunication.ro/project/forum-reputatie-ospitalitate-2020/

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302