Cât de des iau românii masa la restaurant şi ce părere au despre bacşiş?

Cât de des iau românii masa la restaurant şi ce părere au despre bacşiş?
person Horeca
access_time_filled

Doar 2% dintre români iau masa în oraș o dată pe săptămână sau mai des, arată un sondaj efectuat recent de Institutul Român de Studii Sociale (IRSS) la comanda postului TVH2.0 Mai mult, 60% dintre participanții la sondaj spun că nu obișnuiesc să ia niciodată masa la restaurant.

sondajrestaurante

Sondajul IRSS a fost realizat telefonic în perioada 12-15 noiembrie 2012 pe un eșantion de 1054 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3,0%.

Din totalul participanților la sondaj, 60% declară că nu obișnuiesc să ia niciodată masa la restaurant; 26% afirmă că servesc masa de câteva ori pe an în restaurante. Cei care au acest obicei doar o dată pe lună reprezintă 5%, față de cei care se duc la restaurant pentru a servi masa de 2-3 ori pe lună, și care reprezintă 6%.

Doar 2% dintre repondenți au declarat că servesc masa la restaurant o dată pe săptămână sau mai des.

restaurante

Cei care iau masa la restaurant cel puțin o dată pe lună sau mai des reprezintă 13% din totalul repondenților. Acestora li s-a adresat întrebarea dacă sunt de acord ca bacșișul chelnerilor să fie introdus în nota de plată. 34% au declarat că sunt de acord cu această posibilitate, în timp ce 43% au spus că nu acceptă această alternativă, iar 23% au bifat în dreptul rubricii Nu știu/ Nu răspund.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302