Conferinţă dedicată profesioniştilor din horeca, în deschiderea Provino 2012

Conferinţă dedicată profesioniştilor din horeca, în deschiderea Provino 2012
person Horeca
access_time_filled

Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO de la Iași (6- 9 decembrie) va debuta anul acesta cu o conferință dedicată profesioniștilor din HoReCa, care va aduce împreună producătorii de vin cu achizitorii din HoReCa și managerii de restaurante cu specialiști ai vinului, anunță organizatorii.

Conferința Wine&HoReCa este un eveniment business2business, care îi va reuni pe cei mai reprezentativi 100 de profesioniști din regiunea Nord Est. „Organizând în cadrul PROVINO prima conferință din regiunea de Nord Est care aduce împreună producătorii de vin cu achizitorii din HoReCa și managerii de restaurante cu specialiști ai vinului, creăm oportunități și deschidem calea către atingerea unui scop comun: creșterea vânzărilor de vin în restaurante. Dorim să oferim participanților la conferință un ambient pozitiv, propice atât împărtășirii experiențelor profesionale și provocărilor mediului actual, cât și discuțiilor de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă emis de organizatori.

festivalprovinoiasi

Conferința Wine &HoReCa este un eveniment dedicat profesioniștilor, participarea fiind gratuită, cu înregistrare prealabilă, până la data de 25 noiembrie 2012. Pentru înscrieri și rezervări puteți contacta reprezentantul PROVINO, Ioana Vaman, la telefon: 0374.326.081 sau pe adresa de email: ioana.vaman@abplus.ro.

Tematica și speakerii conferinței:

Vinuri românești vs. vinuri de import în restaurante
Ce promovăm în restaurante? Vin românesc sau de import? Despre România, „lumea nouă” a vinului în vechea Europă.
Speaker: prof. dr. Valeriu V. Cotea, Președintele Onorific al Festivalului PROVINO

Evaluarea senzoriala a unui vin la achiziție
În cursul prezentării vor fi clarificate câteva aspecte legate de etapele degustării unui vin, analiza senzorială, caracteristicile care se evaluează la un vin și clarificarea noțiunilor aromă și buchet, formarea și evoluția aromelor în maturarea și învechirea vinului.
Speaker: Dr. Ing. Dorin Popa

Designul de restaurant
„Succesul realizării unui interior depinde cât de bine va captura și transforma arhitectul viziunea beneficiarului intr-o realitate construită. Pentru arhitect spațiul proiectat este o operă de artă, pentru benificiar este o investiție.”
Speaker: Arh. Victor Grosu

Serviciile și educarea ospătarilor. Educarea clienților
Despre educarea ospătarilor în ceea ce privește serviciul clienților. Cum se servește vinul, cum se recomandă mâncarea în funcție de vin. Cum educăm clienții în ceea ce privește consumul de vin și alegerea vinului potrivit.
Speaker: Marian Timofti, Președinte OSR 2011

servirevin

Cartea de vinuri în restaurante. Wine Shop-uri în restaurante
În această prezentare vor fi enumerate regulile creării unui wine list, de la achiziția vinurilor, până la modalitatea de prezentare a acestora.
Speaker: Cătălin Păduraru

LISTA DE VINURI ” coordonată a succesului unui restaurant: Ralet Restaurant Enotecă
Speaker: dr. Tudor Balan, owner Restaurant Enotecă Ralet
„Fără pasiune pentru vin, nu se poate crea și întreține o listă de vinuri, fără pasiune pentru calitate și pentru detalii nu se poate crea un restaurant de succes, fără pasiune în general, nu se poate crea nimic.”

Moderatorul Conferinței va fi actorul Adrian Păduraru.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302