Continuă verificările la operatorii din industria alimentară de pe litoral

Continuă verificările la operatorii din industria alimentară de pe litoral
person Horeca
access_time_filled

controalemancarelitoralComandamentul Sezon Estival 2015 continuă verificările la operatorii din industria alimentară de pe litoralul românesc, pentru a evita riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. În perioada  20 – 26 iulie a.c., medicii veterinari care își desfășoară activitatea în cadrul Comandamentului au verificat un număr de 193 de operatori din industria alimentară, se precizează într-un comunicat.

Controalele au vizat: 91 restaurante, 3 pizzerii, 14 unități tip fast-food, 11 braserii, 14 unități tip bufet, 10 baruri, 7 beach baruri, 27 magazine alimentare, 7 laboratoare patiserie, 1 tonetă înghețată, 8 tabere școlare, unități  localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Neconformitățile constatate în timpul verificărilor au fost cele cu privire la: manipularea, depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și la comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate sanitar veterinar sau neigienizate.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, constatate în perioada 20 – 26 iulie, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.800 de lei. 

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 4.589 kg, lapte și produse lactate – 750 kg,  pește și produse din pește – 1.390 kg, ouă – 40 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 57.877 lei.

Cetățenii pot sesiza orice abatere pe care o constată la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800 826 787 și la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziție de DSVSA Constanța.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Dumitru Băiculescu, alături de directorul general al Direcției Generale Control Oficial, dr. Sorin Mitrea, a participat la prima ședință de analiză a activității Comandamentului Sezon Estival 2015.

Rezultatele prezentate au arătat că activitatea Comandamentului Sezon Estival 2015 se desfășoară în parametrii normali, insistându-se ca și în cea de-a doua parte de funcționare să se mențină același ritm, pentru a evita riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare.

Sursa foto: www.cugetliber.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302