Cristian Preotu, Le Bistrot Francais: “Falsurile în gastronomie, vinuri și artă nu funcționează”

Cristian Preotu, Le Bistrot Francais: “Falsurile în gastronomie, vinuri și artă nu funcționează”
person Horeca
access_time_filled

cristianpreotu2Cristian Preotu, proprietarul restaurantului cu specific franțuzesc “Le Bistrot Francais” din zona Ateneului Român, a anunțat miercuri relocarea restaurantului într-o superbă casă de pe Strada Nicolae Golescu, relocare care se traduce în dublarea capacitatății și a numărului de angajați, dar și introducerea de noi elemente în meniul de inspirație franțuzească.

Cristian Preotu, Directorul General al grupului Le Manoir (din care mai fac parte și restaurantul cu specific japonez Sushi Room și magazinele Comtesse du Barry), a anunțat totodată intenția de a deschide, în luna martie a acestui an, un wine bar 100% românesc, tot în zona Ateneului, care se va numi “La Vinuri”.

Restaurantul Le Bistrot Francais, deschis în urmă cu 3 ani, a funcționat tot în zona Ateneului, iar începând cu toamna anului trecut funcționează pe Strada Nicolae Golescu nr. 18. “Eram plini tot timpul în fosta locație, seara restaurantul era totdeauna plin, la prânz era mai slab pentru că nu este o zonă de birouri. Și acum când ne-am dublat capacitatea, restaurantul este tot plin. Noi vroiam să ne mutăm, dar nu vroiam să ne mutăm din zona Ateneului, unde avem mai multe afaceri, avem și birourile și îmi place foarte mult zona, este o zonă istorică. Și a apărut oportunitatea acestei case. Nu m-aș duce într-un imobil de birouri în Floreasca”, ne-a declarat Cristian Preotu, care a precizat  că investiția în relocare se ridică 600.000 euro și că speră să o recupereze în circa 3 ani.

Meniul restaurantului rămâne de inspirație franțuzească, Le Bistrot Francais promovând o bucătărie modernă, sănătoasă, cu ingrediente de calitate și influențe din Èšara Bascilor. Cristian Preotu subliniază că pentru el este foarte important să îi placă ceea ce iese din bucătărie, în caz contrar “nu ar putea da ochii cu clienții”. “Am decis să fac ceva calitativ, care poate se va vedea în profituri mai târziu, peste 5 sau 10 ani, dar care pe mine mă satisface. îmi place ce iese din bucătărie, dacă nu mi-ar plăcea ce ar ieși mi-ar fi rușine să mă întâlnesc cu clienții. Falsurile și în gastronomie, vinuri și artă nu funcționează, sunt pe termen scurt. Și eu chiar sunt orientat pe termen lung cu toate aceste lucruri”, a declarat Cristian Preotu, un pasionat de artă, gastronomie și vinuri, cu o experiență de 26 de ani în industria HoReCa, în țări precum Franța, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.

Sursă foto: www.revistabiz.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302